TW
0

A partir d’avui Joan Miró dóna la benvinguda als visitants de la vall de Sóller, un indret on l’artista català estiuejà quan era infant i que ja de gran estimà amb orgull i tendresa. A l’estació del tren s’inaugurà ahir l’exposició Moments de Miró i veles mironianes, un repàs a la vida del mestre de les textures i dels colors.

"Aquesta mostra serveix per conèixer un poc més el Joan Miró més íntim i casolà", assegurà el president de la Fundació Tren de l’Art, Pere A. Serra, organitzadora de l’acte. "Aquest és un homenatge del qual segur que Miró estaria molt content, perquè estimava Sóller de bon de veres", sentencià Serra.

Més de vint imatges recullen diversos moments de la vida de Miró des de quan era infant i ja plasmava allò que l’envoltava a la plagueta de dibuix, fins al seu vessant de treballador imparable a l’estudi de Son Boter. Instantànies ben diverses i personals captades pels objectius de Planas Montanyà, Cosme Adrover, Tomàs Monserrat, Torrelló, Lorenzo, Juan Antonio Briñas, Joan Ramon Bonet i Óscar Pipkin, aquest darrer també comissari de l’exposició.

De tota manera, l’encant de Sóller per Miró no acaba aquí. Ahir s’inaugurà la instal·lació de dues veles amb temes mironians que a partir d’ara presidiran les escales de l’estació de la Vall. Les teles (d’un conjunt de sis) foren il·lustrades en els anys vuitanta amb motius iconogràfics de la sèrie Mallorca, escollits personalment per Miró. Després d’anys d’estar en l’oblit, arraconades en un magatzem de Cort, enguany mateix tornaren a sortir a la llum, es restauraren i ahir s’instal·laren de manera definitiva a l’emblemàtica estació.

La inauguració de la mostra coincidiex amb el nomenament de Joan Miró com a fill adoptiu de Sóller i pretén reforçar encara més el record de l’artista entre els illencs.

Un nombrós públic assisití ahir a l’acte, entre el qual no hi faltà el batle de Sóller, Guillem Bernat; el president del Tren, Óscar Mayol; el conseller de Turisme, Francesc Buils; el president d’UM, Miquel Nadal; la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon; ni el batle de Fornalutx, Joan Albertí, entre d’altres personalitats.

La vall dels tarongers repassa tota la trajectòria d’un mestre que visqué a l’Illa i en portà el nom arreu del món. També descobrí molts amics en aquest bell racó de la Mediterrània.