Han passat gairebé vint anys de l’esclat de l’anomenat boom del rock en català. Avui la música feta en la nostra llengua ha agafat un altre caire, "s’ha despolititzat i se’n fa en tot tipus d’estils", assegurà ahir Pep Toni Ferrer, del grup Oliva Trencada.
Palma s’afegeix ara a aquestes noves tendències musicals en català amb la presentació del Festival 9.Cat, una aposta pel nou panorama del pop-rock-cançó que es durà a terme avui i demà a partir de les 22 hores a les Voltes. Marcel Cranc i Mazoni dijous, i Oliva Trencada i Gruixuts divendres són les apostes presentades ahir per la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, per encetar aquest certamen. "Fa uns set anys que la música feta en català ha ressorgit amb força i ha deixat de tenir una línia concreta", assegurà ahir l’organitzador de 9.Cat, Pere Terrassa. "Aquests músics han demostrat a tothom que hi ha propostes catalanes molt novedoses", sentencià.
Els dos representats mallorquins que faran part del certamen, Pep Toni Ferrer i Marcel Cranc, coincidiren a assegurar que la música en català s’ha revaloritzat, perquè se’n fa d’estils ben dispars. "Ja no ens limitam a un indret catalanoparlant en concret", afegí Ferrer, "ens hem globalitzat, hem mesclat estils d’arreu alhora que també reivindicam la nostra identitat". Marcel Cranc destaca així mateix que avui hi ha un nou públic que mira amb bon ulls aquesta música feta en català. "Una gent que, per ventura, abans rebutjava el rock en català i ara s’acosta a la nostra música. Hi ha hagut una universalització, hi ha noves orelles preparades per escoltar-la", precisà.
Així doncs, 9.cat neix amb la intenció d’aportar propostes innovadores per a Ciutat i destinades que el públic descobreixi noves tendències o estils. L’orfebre del pop Mazoni o el particular rock del Gruixut’s (ambdós provinents dels Principat) es deixaran sentir per primer pic a l’Illa en un festival que ja comença a rodar.•
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.