Ningú no es vol banyar i la pilota roda de teulada a teulada sense descansar. Primer el Govern, després l’Institut d’Estudis Baleàrics i ara torna a ser el torn de l’Executiu. La qüestió és seguir embullant la troca.
"L’Institut d’Estudis Baleàrics té uns estatuts, unes feines i unes competències que són perfectament compatibles amb l’entrada de Balears a la Fundació Ramon Llull", explicà ahir el president de l’institut, Sebastià Serra. "Ara mateix les converses estan en mans de la presidència del Govern", sentencià. Unes negociacions que s’allarguen de manera eterna.
Al marge d’aquests diàlegs, l’IEB segueix amb la seva tasca de projectar a l’àmbit internacional la cultura i la llengua catalanes. Aquest mes se celebra a Itàlia el festival Sete Sóis Sete Luas que promou les cultures de la Mediterrània. L’IEB té des de fa dos anys un conveni amb el festival per enviar cada any grups balears a la mostra.
Enguany ha estat el torn d’Els Xeremiers de Son Roca, un grup "al nivell de Carlos Nuñez i Hevia", segons l’organitzador de l’acte. Aquest conjunt toca avui a les 21.30 hores a la Villa Toscanelli de Pontedera, a la Toscana i demà a la mateixa hora a l’ambaixada d’Espanya a Roma.
A aquest grup de xeremiers, que combina les tradicions i la modernitat, la visió clara del futur no els fa oblidar el passat. Saben que, tot i que "no toquen com ho feien els padrins", les arrels estan molt presents a la seva música que no és antiga, sinó "música d’avui dia".
Manel Martorell, membre del grup d’Els Xeremiers de Son Roca, rere el seu guitarró i la seva mandola, llança un missatge d’esperança: "la música tradicional està viva i està en les nostres mans que no mori".
Com diu el seu germà, Pere Martorell, "els xeremiers són com uns retrovisors, sempre van cap endavant, però no deixen mai de mirar enrere".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.