El rock mai no mor, per molt que els postmoderns se’l vulguin carregar. Aquest estil aixeca consciència, aprova el calimocho, fa filosofia al carrer amb aire crític... Extremoduro són un dels noms dels grans del rock urbà que porta gairebé vint anys pujant a l’escenari. El grup torna a Mallorca i ho farà divendres a les deu del vespre al parc de n’Hereveta de Porreres. Just quan està a punt de treure un nou treball, La ley innata, Roberto Iniesta, àlias Robe, explica la nova etapa, perquè encara els queda molt per dir.
Què explica La ley innata?
Sempre he volgut exaltar l’individualisme, que pensis com és la teva vida, allò amb què has nascut i et serveix per moure’t pel món. M’agrada fer pensar la gent, reflexionar sobre allò que ens envolta.
Quina cara d’Extremoduro ens ofereix?
El nou disc ofereix la millor cara. Crec que sorprendrà molt perquè continua essent Extremoduro però encara més curat, amb més varietat.
L’aperitiu, "Dulce introducción al caos", té un toc nostàlgic?
Tot a la vida pot tenir un toc dolç. En el fons moltes vegades explic les contradiccions de la vida. Crec que sempre treim aquesta força per tirar endavant.
Rock urbà o rock trangressiu?
Rock transgressiu, perquè transpassa, es mou pels marges, té missatge i té força. Vol provocar i cercar reaccions amb aquest toc marcat de lluita, d’una tradició de fer música rock.
El 2004 asseguràreu que "jo em reivindic més com a poeta perquè allò que més vull ser és poeta". Què significa això per vós?
Crec que la poesia inventa el llenguatge, té vida pròpia i música. El més important d’una cançó és la lletra, la història que conta. Clar que agrada la música, enganxa, però el quid està en el missatge.
Continua vigent això de sexe, drogues i rock n’roll?
No ho sé, la veritat és que tot això són clixés. Cada un ha de fer el que li dicti el cor, sense perdre el cap, del tot.
Teniu entre mans qualque projecte?
Una novel·la, n’he escrit bona part, però com que és la primera la deixaré reposar un poc més. Segurament sortirà l’any que ve.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.