El Palma Arena acull enguany la XXIV edició de la Fira
gastronòmica per excel·lència de les Illes, que ahir es presentà
força renovada.
El primer dels canvis resideix en el seu títol i és que, a part
de presentar una imatge més rejovenida de la pageseta insígnia de
l'encontre, la tradicional Mostra de cuina passa a dir-se Mostra de
cuina mallorquina i de la mediterrània, i amplia així el seu abast
a diferents localitats de la conca. «L'objectiu de la cita és
mesclar els productes i els gustos de les diferents cultures,
considerant-ho com el gran art dels sentits», afegí el president de
l'Associació empresarial de Restauració de Mallorca (CAEB), Antoni
Mas.
Pel que fa a les dates, la fira retorna als seus inicis i fa el
salt al mes de maig. Cada dia el recinte disposarà de cinc
reconeguts restaurants mallorquins que oferiran un dels seus plats
tradicionals. A més, a diari el recinte allotjarà nombroses
bodegues, com també empreses de licors o cafès i pastisseries i
forns.
La fira inclou per primera vegada, la figura del pregoner que,
juntament amb les autoritats, marcarà l'inici de l'edició
gastronòmica. Aquest càrrec l'ostenta enguany el president de
l'Acadèmia Espanyola de Gastronomia, Rafael Anson.
Tot i els canvis, la mostra continua amb l'objectiu i el
«compromís de donar a conèixer la gastronomia mallorquina als
ciutadans i visitants de l'Illa, una gastronomia rica i plena de
sabors, olors i tradició», assenyalà la presidenta del Consell de
Mallorca, Francina Armengol.
Per donar consciència de la importància d'una bona alimentació
als visitants de la mostra, la Conselleria de Salut i Consum hi
participarà activament mitjançant enquestes i altres iniciatives
per donar difusió als aspectes nutricionals deels plats que
integraran la mostra.
La Fundació Desenvolupament sostenible Illes Balears prendrà
part de la fira amb sorteigs de regals i descomptes pels titulars
de la Targeta Verda.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.