Na Nati és una actriu madura, una amant del teatre des de la seva visió més passional i carnal. Na Sònia, en canvi, és jove i idealista i creu més en la tècnica que no pas en el talent innat. Ambdues actrius es troben a l'obra de teatre Sabates de taló alt, escrita pel valencià Manuel Molins i dirigida per Albert Mestres.
Darrere el paper de Nati hi trobam la consagrada actriu Carme Sansa, mentre que el de na Sònia és interpretat per la jove mallorquina Aina Calpe, que reconeix que «no som tan aferrissada com na Sònia. Crec en la tècnica, però això no ha de matar l'espontaneïtat. El teatre ha de ser una fusió de tècnica i de talent».
Sabates de taló alt es podrà veure fins dia 20 d'abril al teatre Tantarantana de Barcelona i també farà una gira que aterrarà els dies 7 i 8 de juny a la sala petita del teatre Principal de Palma.
La darrera obra del dramaturg Manuel Molins homenatja el teatre d'avui i de sempre, alhora que tracta de la vida a partir de la mirada de dues actrius que es troben en un càsting. Els dos personatges van descobrint mútuament els seus punts febles però al final veuen que, tot i tenir conceptes diferents del teatre, els uneix un mateix objectiu: comunicar i transmetre al públic.
Per a Calpe, treballar al costat d'una actriu consagrada com és Carma Sansa és una gran oportunitat. «No la coneixia i he de reconèixer que em feia un poc de por aquest cara a cara amb ella, però ara és impressionant», comenta l'actriu mallorquina, que no vol establir paral·lelismes amb el paper que ha d'interpretar sobre l'escenari. «Na Sònia acaba de sortir de l'Institut del Teatre, és la seva primera obra i sap que s'hi juga el seu futur professional». Res a veure amb aquesta sollerica de 26 anys que té ja una bona colla d'espectacles al seu currículum, ja sigui a Mallorca o a Catalunya. Prova d'això és la pròxima interpretació que està preperant, de l'obra Ulls de bruixa, de Joan Solana i que s'estrenarà en el proper festival Temporada Alta de Girona. Sabates de taló alt es classifica com una comèdia encara que el seu autor, com confessa Calpe, «l'hagi definit sempre com una tragèdia grega». Un teatre, un ritual, que l'acriu mallorquina no es cansa mai de reivindicar davant enfront d'aquesta crisi de valors que pateix la societat d'avui dia i que afecta, de retruc, el món de la dramatúrgia.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.