Un 53% dels ciutadans no estan satisfets amb l'oferta cultural de Palma

El preu de les activitats i els aspectes relacionats amb el pàrquing, el que pitjor valoren

TW
0

Un 53% dels palmesans està poc o gens satisfet amb l'oferta cultural que ara per ara es realitza a Ciutat. Aquest és el resultat que es desprèn d'una enquesta realitzada per l'Ajuntament de Palma amb l'objectiu d'analitzar quina és la situació actual i quines són les propostes que els ciutadans hi aporten. Val a dir que el mostreig de l'enquesta, unes 480 persones, és un percentatge poc representatiu de la societat palmesana encara que allò que Cort pretén és fer un primer diagnòstic de la situació. Aquest és, segons asseguren, l'inici d'un treball que es posà en marxa fa mesos de cara al Congrés de Cultura Catalana que es durà a terme a l'abril. La directora general de la Regidoria de Cultura, Marta Prunès, atribuí el resultat de l'enquesta al fet que «hem viscut una etapa molt dolenta en aquests aspectes i ara l'hem de millorar» i afegí també que les valoracions entre els palmesans i els residents fora de Palma són ben diferents. «Sorprèn que la gent de fora valori més bé les activitats que es fan a Ciutat que no els mateixos residents», sentencià.

A més del grau de satisfacció, l'enquesta també recull quins són els àmbits culturals més concorreguts pels ciutadans. El cinema és qui s'endú la palma amb una participació del 31'1%, seguit pels concerts de música amb un 20'8%. Així mateix, és curiós que el tercer espai cultural més freqüentat siguin les biblioteques amb un 21'9%. A la cua de la llista es troba l'assistència a les conferències (sols un 7'1% hi va), els centres culturals amb un 8'7% i la utilització de recursos en català amb un 16'9%.

De l'avaluació dels resultats destaca també que les dones, tant a nivell global (un 56%) com activitat per activitat, són qui més assisteix als actes culturals. Així mateix, la franja d'edat varia segons el recurs en qüestió i es troba que les més joves (de 19 a 35 anys) visiten més les biblioteques o els centres culturals, mentre que les dones més majors (de 30 a 44 anys) es declinen pels museus o les arts escèniques.

La manca de reflexió envers l'estat del món de la cultura també ha generat que Cort demanàs als enquestats que fessin un seguit de propostes dividides en cinc grans blocs: Publicitat i difusió; Aspectes econòmics; Característiques de l'oferta cultural; Organització i funcionament i recursos, instal·lacions; i Infraestructures.

Un dels clams més generalizats ha estat el preu d'aquestes activitats culturals, que els ciutadans demanen que s'abarateixi o que es creïn més descomptes. Pel que fa a la difusió, l'enquesta reflecteix una tendència a demanar més activitats pròpies d'aquesta terra, donar a conèixer la nostra cultura o potenciar més les festes populars com Sant Sebastià.

A l'apartat de recursos també destaquen les suggerències de crear nous espais i sales de concert, així com la necessitat de revitalitzar espais antics. Sobre la valoració d'aquests seveis culturals, el pàrquing (45'3%), el preu (24'6%) i els sistemes de pagament (25'6) són els pitjors valorats. A l'altra cara de la moneda s'hi troba l'accessibilitat als espais culturals (11'1%), l'atenció (10'2%) i els horaris (7'2%) com allò més positiu. Ara aquestes dades hauran de ser valorares amb deteniment per tal de trobar una solució.