Una festa gastronòmica embolcalla aquests dies tots els racons
de Ciutat. La tercera edició de Tapalma ja és aquí i enguany arriba
amb un nou format molt més proper i accessible per tots els
ciutadants. En total són 42 els establiments que, durant cinc dies,
oferiran les seves creacions en format breu, o tal i com
popularment es donen a conèixer, per les seves tapes. Ahir, durant
la presentació, que es va fer al Solleric, se'n varen poder tastar
alguns exemples: cruixent de nachos amb magre de porc, pa amb oli
amb rostit de vedella, broqueta de pollastre amb pa chapati, tàrtar
de boletus i foie o sushi d'arròs amb llet i fruites de la
passió.
La proposta enguany és ben engrescadora. A diferència de les
dues primeres edicions, que el Tapalma quedava concentrat al
recintre del Poble Espanyol, ara són els restaurants que, en les
seves dependències, ofereixen aquest petit menú especial al preu
d'1 o 2 euros (depenent de la tapa). L'associació empresarial de
restauradors de Mallorca ha establert quatre rutes per Palma: Santa
Catalina, Plaça d'Espanya, Centre i La Llotja. I en elles queden
establerts els diferents locals que s'han adherit a la proposta.
Segons Antoni Mas, president de l'associació «un dels objectius és
demostrar que estam preparats per ser un destí turístic
gastronòmic». Però més enllà dels turistes i de la voluntat de
desestacionalitzar la temporada, Tapalma és un plaer pels
ciutadants. La tinent de batle, Cristina Cerdó, ho expressà dient
que «Tapalma és un motiu, una excusa per sortir al carrer i fer una
ciutat més viva».
Entre les propostes: de tots colors. Des de restaurants
consolidats amb estrelles Michelin, a tradicionals de tota la vida,
propostes de joves cuiners i també vingudes de més enllà de les
nostres fronteres. I entre tots ells, com sempre, hi haurà un punt
de competitivitat ja que el II Campionat de Tapes també acaba de
començar. Així doncs, bona sort i... bon profit.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.