TW
0

El Casal Solleric estrena avui tres exposicions simultànies a tall de comiat de la legislatura. Maria Catalán, Ana Miralles i Daniel Chust Peters mostraran els seus treballs en una mostra que arreplega pintura, dibuix i arquitectures objectuals. La primera planta del centre acull les obres que Maria Catalán, establerta a Eivissa des del 1981, ha realitzat en els darrers set anys. És la primera mostra individual que realitza a Mallorca i fa un breu repàs de l'evolució de l'artista en aquests darrers anys. Catalán fou l'assistent d'Eduard Micus fins que morí l'any 2000 i això ha conduït que l'artista dugui el mestre «en el substrat de l'obra». Les seves pintures i la petita incursió en l'escultura exposada mostren el seu caràcter abstracte amb el qual Catalán juga combinant materials fràgils, tonalitats i bellugadisses de pinzell. «És una artista per necessitat, que ha de trasformar-se ella mateixa a través de l'expressió, ha de transformar-se en matèria, en gest», explicà ahir la seva comissària Cristina Ros durant la presentació de l'exposició.

«És un procés de recerca constant, una obra sincera que reflecteix tal com és Catalán. Una lluita entre la fortalesa i la fragilitat», afegí Ros. Per altra banda, Ana Miralles mostra els seus dibuixos a A flor de pel. Una recopilació que recull els aspectes més importants de la seva trajectòria professional en el camp del còmic. Amb una estètica francobelga, destaca la claredat narrativa, la perfecció formal i l'expressivitat i dinamisme dels personatges de Miralles, que estaran exposats a Palma fins al 29 de juliol. La seva trajectòria professional s'inicià en el centre de l'agitació comiquera dels anys vuitanta. Ara per ara està a punt de reeditar-se una saga històrica de l'artista madrilenya titulada En busca del Unicornio.

L'espai Quatre acull també cinc obres experimentals que prenen forma d'arquitectures objectuals. Daniel Chust treballa des de fa quinze anys en obres que reprodueixen el seu espai de creació artística ubicat a la vila de Gràcia, a Barcelona. Aquestes reproduccions es transformen en arquitectures objectuals que incorporen les noves tecnologies i que conviden els visitants a jugar amb elles per crear noves projeccions.