Venut el cuadre de Miró «Femme, Oiseau», el més car d'Antiquaris

L'obra, valorada en dos milions, pertanyia a la galeria de «Maneu»

TW
0

Avui tanca les seves portes Antiquaris Barcelona, el saló d'antiguitats i art modern que reuneix, des del 3 de març, cent antiquaris i galeries nacionals i internacionals. Abans de la conclusió de la jornada d'avui, l'organització, segons un comunicat transmès a la redacció, es mostra optimista amb el desenvolupament del saló i en destacà com a mostra que ja s'havia venut la peça més cara del saló, un Miró valorat en dos milions d'euros.

El llenç, de 1972 i titulat Femme, oiseau (Dona, ocell), pertany a la galeria d'art palmesana Joan Oliver «Maneu», que participa per primera vegada en aquest saló i que ha dedicat tot el seu estand a llenços i a dibuixos de l'artista català. Totes les obres que exposen pertanyen a un lot de la família del pintor que fins ara no havia sortit al mercat. Segons explicà ahir mateix Joan Oliver «Maneu» a Diari de Baleas, l'obra l'ha adquirida una societat d'inversions.

El primer dia d'obertura al públic, Maneu va tancar la venda d'un altre Miró. Es tracta de Personnage, oiseaux, (Personatge, ocell), realitzat el 1976 amb una tècnica combinada de cera, acrílic, tinta xinesa i carbonet sobre una cartolina, valorat en 324.000 euros. A més de la galeria de Maneu, també han pres part en la fira els antiquaris Pepe Rubio i Francesc Servera i la galeria Mediterrània.

A part de la pintura -un dels apartats que gaudeix de més èxit entre els visitants-, destaca l'èxit aconseguit enguany pels mobles, les arts decoratives o l'art tribal i oriental. Entre les peces més especials de mobiliari hi figura un escriptori de doble cara, dues cadires de secessió vienesa i un llit del sXVIII, tot i que la tendència i la moda les ha marcades el mobiliari decó i modernista.

Segons l'organització, el dibuix també hi ha tingut el seu protagonisme, amb la possibilitat que els aficionats adquireixin peces de reputats artistes a un preu més moderat. En escultura s'han exhibit des de peces arqueològiques (gregues, romanes) fins a talles gòtiques o provocatives escultures de l'hiperrealisme americà, com la d'una dona despullada de mida natural realitzada amb resina.