TW
0

El Casal de Cultura de Campanet acollirà aquest vespre, a les 20 hores, la presentació de la primera edició del llibre Possessions de Campanet, una obra que recull totes les antigues possessions i rafals del municipi escrit pels autors Pere Rayó i Miquel Vives, i il·lustrat amb les fotografies de Miquel Àngel Rayó i de Margalida Vidal. «El poble de Campanet pot presumir de tenir un patrimoni molt important gràcies a la conservació dels seus habitants. Amb aquest llibre, volem mostrar amb orgull el que tenim i donar a conèixer el patrimoni del poble», segons explicà Pere Rayó.

Tots dos autors del llibre destacaren que es tracta més d'una obra divulgativa que històrica. «Hem intentat que el llibre tingui diverses lectures. Per això, hem dividit l'obra en diferents apartats en què hem volgut destacar els aspectes més importants de les possessions, com són les curiositats o els paisatges que les envolten», assegurà Miquel Vives. Tant Pere Rayó com Miquel Vives es mostraren molt satisfets del resultat aconseguit amb la publicació del llibre Possessions de Campanet i explicaren que ha estat una feina molt exhaustiva que han dut a terme durant dos anys i molt complicada perquè «era difícil ficar dins el mateix paquet coses diferents», ja que dins el llibre trobam des de possessions molt conegudes fins a rafals gairebé desapareguts. El llibre s'ha editat gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Campanet i a Mallorca Rural, que han subvencionat el cost de l'edició. En aquest sentit, el regidor de Cultura del l'Ajuntament, Bartomeu Mascaró, destacà que «és una obra en què s'han cuidat tots els detalls i s'hi ha fet molta feina. És veritat que és un llibre d'en Pere i en Miquel, però també és un llibre per a tots els campaneters».

A més de la feina feta pels autors, Mascaró també remarcà la gran tasca duta a terme pels dos fotògrafs. «Al llibre surten devers 380 fotografies que hem hagut d'escollir d'entre més de 3.000». Per la seva part, el batle del poble, Francesc Aguiló, explicà que «la coberta del llibre és molt sòbria i sense cap fotografia perquè no es volia destacar cap possessió en concret, sinó que la idea era donar la mateixa importància a totes».