La Setmana del Llibre en català compleix enguany la majoria d'edat amb un canvi d'ubicació. Després d'anys de rondar per la Llonja, l'Escorxador o el recinte d'Ifebal, el major aparador de llibres en la nostra llengua s'inaugura avui migdia al pati de la Misericòrdia de Palma. Amb un pressupost de més de 60.000 euros, el Gremi de Llibreters de Mallorca organitza aquesta cita cultural, amb el patrocini del Consell de Mallorca i del Govern balear. La consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, acompanyada per Pau Taura i Francesc Moll, del Gremi de Llibreters; i pel director general de Política Lingüística, Miquel Melià, presentaren ahir la fira, que qualificaren d'«exposició d'una gran llibreria temàtica».
El canvi d'ubicació és, sens dubte, la novetat més important d'aquesta divuitena edició. «El trasllat des del recinte de Fires i Congressos a la Misericòrdia s'ha produït perquè l'organització s'estimava més que la mostra se celebràs dins Ciutat, i no a l'aeroport de Son Sant Joan», indicà Pau Taura, vicepresident del Gremi. També hi afegí que ara espera que estigui en aquests indret molt de temps, ja que «el públic necessita tenir un espai on ubicar-la».
Més de 20.000 títols en llengua catalana s'exposaran a partir d'avui i durant deu dies en un espai que, segons explicaren els organitzadors, serà un poc més petit que el d'edicions anteriors. «Hi haurà un envelat en el qual s'exposaran més llibres que l'any passat, però s'ha hagut de reduir l'espai dels passadissos. Així mateix, la mostra és l'ideal de qualsevol llibreter», afegí Francesc Moll.
Amb el lema Els llibres et vénen a veure, Antònia Vicens serà l'encarregada avui a les 13 hores de donar el sus a la Setmana. L'escriptora de Santanyí en farà el pregó i dijous, dia 11, presentarà el llibre Ungles perfectes, el seu darrer treball que acaba de sortir al carrer, editat per Proa. La Setmana del Llibre en Català va en escreix i enguany compta amb la participació de vuit llibreries, dues més que en la passada edició. S'hi han incorporat Llibres Colom, que ja hi havia participat altres anys, i Literanta. A més de l'ampli expositor de llibres, la Setmana inclou un gruix d'activitats complementàries (devuit) que enguany es concentraran, gairebé en exclusiva, en la presentació de treballs d'autors illencs.
La gastronomia encetarà avui la jornada amb la divulgació deCorpus de Cuina Catalana i del llibre de Margalida Munar Menjar ràpid, sa i bo. I dissabte, l'escriptor i col·laborador de Diari de Balears Sebastià Bennàsar presentarà el llibre Virus, de Ferran Ramon-Cortés. La història centrarà la jornada de dilluns amb la presentació de dos llibres cabdals per conèixer millor les Balears. A les 18.30 hores Felip Munar, professor de la UIB, parlarà de Fets històrics i anècdotes del passat de Menorca de Cristòfol Capó Riudavets; i una hora més tard, a les 19.30 hores Miquel Duran, catedràtic d'Història Contemporània, mostrarà el treball dels historiadors Antoni Marimon i Manel Santana sobre Els exiliats. Refugiats i exiliats de les Illes Balears a causa de la Guerra Civil del 1936-39.
El programa de dimecres se centrarà en autors de Menorca, amb la presentació dels darrers llibres de Ponç Pons, Joan Pons i Maite Salord. I el dia de les Illes Balears, l'1 de març, es retrà homenatge a Blai Bonet amb una lectura poètica que inclourà alguns poemes inèdits i que serà a càrrec de Glòria Julià, Pere Perelló, Jaume Pons i Emili Sánchez. La Setmana es clourà diumenge, dia 4, amb la presentació de La vida en vers. Gloses d'en Jordi Guaita, de Miquel Julià.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.