La ciència i la cuina es donen la mà per la dieta mediterrània al primer fòrum internacional

La intenció és fer l'esdeveniment cada dos anys

TW
0

Serà entre el 14 i el 16 de març quan Mallorca es convertirà en el centre neuràlgic de la ciència i de la gastronomia a través del primer Fòrum Internacional d'investigació en cuina i nutrició a la mediterrània. Aquesta activitat, promoguda des de la Conselleria d'Economia i Hisenda del Govern Balear, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Associació de cuiners Euroteques Balears, pretén reunir una vintena d'experts entre metges, nutricionistes, dietistes, cuiners i periodistes. És així com, durant tres dies, fins a 14 estrelles michelin es trobaran a l'escola d'Hotelaria, comptant amb noms de reconegut prestigi com Carme Ruscalleda, Joan Roca, Fâtema Hall, Javier Soriano o Koldo Royo.

Segons Pep Tur, titular del departament de Biologia de la UIB, aquest fòrum «té com a objectiu promocionar, recuperar i innovar sobre la dieta mediterrània, perquè és la nostra i perquè està comprovadíssim que evita moltes malalties».

Les diferents conferències del fòrum, que tractaran temes prou diversos com el pa, l'aigua i la dieta pròpia de les Illes, seran conduïdes des del vessant científic i també el gastronòmic.

Així mateix, tal com apuntà el conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, el fòrum comptarà amb tres premis de reconeixement de la divulgació, la investigació i la innovació en la dieta mediterrània, com també un concurs per a estudiants i graduats recents.

El cuiner Koldo Royo, que també assistí a la presentació del fòrum, s'hi mostrà molt interessat, ja que el fórum «és l'únic d'aquesta tipologia que es fa a Espanya» i perquè, si s'arriba a consolidar (la intenció del govern és fer-lo cada dos anys) «servirà també per revitalitzar la restauració durant aquests mesos de temporada baixa».