Magisteri Teatre homenatja Bartra, Maura i Bibiloni en un cicle teatral

Els muntatges seran a l'edifici Guillem Cifre entre dia 15 i dia 19

TW
0

La companyia Magisteri Teatre-Mag Poesia homenatjarà enguany durant la Gran setmana de Magisteri Teatre, que tindrà lloc entre dia 15 i dia 19, els autors Agustí Bartra, Gabriel Maura, Miquel Bibiloni i Joan Brossa duent a escena alguns dels seus texts. La primera de les representacions, La noia del gira-so, d'Agustí Bartra, tindrà lloc dia 15 a les 10.30 i a les 20.00 hores a l'aula magna de l'edifici Guillem Cifre, i amb la seva escenificació es recordarà la figura de Bartra en el 25è aniversari de la seva mort. Aquesta obra, explicà el director de la companyia i professor de Filologia Catalana de la UIB, Antoni Artigues, combina escenes musicals cantades en directe amb música de Baltasar Bibiloni i escenes teatrals per «fer una reflexió sobre la vida». La noia del gira-so, indicà Artigues, «és una obra situada en el context de la guerra on la protagonista s'enfronta al fet d'haver de decidir el seu futur: continuar al costat del seu marit, qui es considera un vençut, o camviar de vida i fugir amb un amic que vol continuar lluitant».

Al final de la representació tindrà lloc un recital del cantautor Miquel Pujadó centrat en texts del mateix Bartra. El segon muntatge que es durà a escena serà Ses Peparrines de Gabriel Maura, que es representarà dia 17 a les 20.00 hores i dijous a les 11.00 hores al mateix lloc. Ses peparrines és una de les narracions curtes d'estil costumista més conegudes de Maura. Forma part del conjunt de texts aplegats al llibre Aigoforts i segons Artigues, esdevé «una dura crítica a la societat rica de Palma». En el transcurs d'aquesta lectura dramatitzada es projectaran poemes visuals de Joan Brossa relacionats d'alguna manera amb el text principal. Paral·lelament, s'ha organitzat al hall del Ramon Llull una exposició de totes les edicions d' Aigoforts, des de la primera, de 1892 a la darrera, publicada al 2005 per Diari de Balears.

L'adaptació lliure d'El batle dels tres caramulls basada en el text de 1878 de Miquel Bibiloni adaptada per Artigues, Mestre i els alumnes conclourà el cicle amb dues representacions. Una dia 18 a les 20.00 i l'altra dia 19 a les 10.00 hores. Per obrir boca, Mestre explicà que seguint la línia de denúncia de la corrupció urbanística del text original, l'obra «s'ha actualitzat» parlant de La Real, d'Andratx o de les torres de Grande des d'un punt de vista «irònic i divertit que convida a la reflexió».