Javi Soriano participa al concurs d'Espanya de Tapes i Broquetes

Donòstia acollirà aquesta setmana els millors cuiners del món

TW
0

El cucurutxo Quatre Aires de Mallorca, plat guanyadador a la passada edició del Tapalma 2006, donà el passaport a Javi Soriano per ser present al VIII Congrés Lo Mejor de la Gastronomia de Donòstia.

El mallorquí, cap de cuina del restaurant La gran tortuga de Cala Fornells, té l'honor de participar avui en el II Campionat d'Espanya al Millor Bar de Tapes i Pinxos integrat dins el citat congrés.

Javi Soriano, de només 33 anys, presenta cinc plats al concurs, alguns d'aquests amb clara inspiració balear. Un d'aquests plats és el ja guanyador cucurutxo Quatre Aires de Mallorca, que consta de botifarró, sobrassada, formatge i camaiot, integrats en una funda de patata fregida. També hi presentarà la sardina marinada amb oli de gerdons i formatge de Maó o echupa-chup, fet de fetge d'ànec, figues i formatge.

El conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer, també s'ha volgut unir a les felicitacions del jove cuiner, «la participació de Javier Soriano en aquest concurs és una bona notícia per la divulagació dels productes a la nostra terra i una bona oportunitat per mostrar la qualitat de la nostra oferta gastronòmica», va dir Flaquer.

Soriano haurà de competir amb deu cuiners més, que com ell, demostren el bon nivell de creativitat que gaudeix actualment la cuina espanyola.

Per a Javier Soriano, però, «la cuina sempre ha estat un art i ara, gràcies als mitjans de comunicació, se'ns ha reconegut aquest art».

El cuiner també reconeix la gran sort que tenim els mallorquins que «podem gaudir de l'alta cuina a preus molt més econòmics que a la península». Per Soriano, la poca demanda fa que «qui hagi posat els preus massa desorbitats, no ha sobreviscut».

En la passada edició del Tapalma, Javi Soriano va presentar el seu llibre Tapes i Broquetes de Mallorca, subvencionat pel Consell insular i on es pot trobar un recull de tapes històriques i tradicionals.