ArtJove'06 lliura els premis d'un concurs que ha tingut més de mil participants

La gala al Xesc Forteza va repartir 60 guardons valorats en prop de 60.000 euros

Club Sibarita va presentar el seu nou disc «Mis Sentidos».

TW
0

La música del grup Club Sibarita, guanyadors del guardó de música jove contemporània, va donar el toc d'inici ahir a l'entrega de premis ArtJove2006, un certamen que es du a terme des de fa ja més de quinze anys i que premia els millors artistes joves de les Balears en onze modalitats artístiques diferents: arts visuals, disseny, fotografia, literatura, música jove contemporània, música per a joves intérprets, curtmetratges, còmic, dansa, arquitectura i teatre. En total, es reparteixen més de 60 guardons valorats en prop de 60.000 euros. L'entrega de premis va comptar amb l'assistència de la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig; el regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo, i el director General de Joventut, Juan Francisco Gálvez.

Aráujo va animar els joves a continuar creant dient-los «que aquests premis no siguin només una recompensa sinó un estímul per continuar creant i fer una societat diversa, cultural i inquieta». Al concurs Artjove, hi poden participar joves d'entre setze i trenta anys, tot i que, amb vista a l'any que ve l'edat s'amplia a 35 anys. Per a Rosa Puig, però «l'art és una visió concreta, solidària i profunda. L'art no té edat. Pot ser sempre o mai» i va posar l'exemple de Mozart o de Dalí. Segons Puig, «Artjove és més que un amic, és una cita esperada. Gràcies a la gala i al certamen, les obres poden arribar a molta gent» i va destacar les diferents exposicions que s'han fet com també els catàlegs, CD i DVD que s'han editat. Enguany han participat a Artjove més de 1.000 joves a través de 600 inscripcions, una xifra que representa un 40 per cent més que l'any passat i estableix un rècord dins el concurs. En la gala d'ahir es van poder veure algunes mostres com ara l'actuació de la ballarins Mayka Barrientos i Carlos Miró o una divertida escena del grup de teatre Puf.

Pel que fa als premis, Onofre Caldentey es va endur el primer premi d'arts visuals. En l'apartat de disseny, varen rebre guardó Maria Sampedrano (en disseny d'interiors), Raul Abejón, Rocío Guillermina Marano i José González (en disseny gràfic), Maria Lola Cuello i Lluís Corujo (en moda i complements) i Antònia Maria Simó (en disseny de producte). Pel que fa a la fotografia CooperARt, David Martínez, a la millor fotografia i Joan Vidal i Àlex Ferrer, per la millor col·lecció. També es van repartir els premis literaris. En relats en llengua catalana, Albert Prats va ser-ne el guanyador i, en la castellana, ho va ser Francisco Jose Puerto. En poesia, cal esmentar Maria Antònia Massanet en català i Damià Rodríguez en castellà. Pel que fa al món musical, el premi de Música Jove Contemporània va anar a parar al Club Sibarita. En l'apartat de joves interprets Catalina Reus es va endur el guardó a la millor solista i els grups Mallorquintet i Galactic Sax Quartet van compartir el premi al millor grup de cambra.

Cinematogràficament parlant, el guardó va anar al col·lectiu No és el momento, amb el seu curtmetratge El último sitio del mundo. El premi, valorat en 3000 euros, va ser donat a la fundació Can Gazà. En la categoria de còmic el premi va ser molt repartit. Carme Oliver i Maria Piña es varen repartir el premi a millor guió. Tomeu Morey i Bartomeu Piña ho van fer amb el de millor conjunt d'obra i Melsion Massip va guanyar el guardó al millor dibuix. Una altra categoria d'Artjove és la dansa. En ballet clàssic, el primer premi quedà desert però es donà un segon premi repartit entre Noemí Campos, Natàlia Galmés i Cristina Juaneda. En Dansa contemporània resultà guanyador Carlos Miró i, en espanyola, Mayka Barrientos. Quant a teatre es va atorgar un premi exaequo a Marga Mintaka i un altre per a la companyia Puf. Finalment, el degà del col·legi d'Arquitectes, Lluís Corral, lliurà el premi d'arquitectura a Marià Castelló en una gala amena.