Rafael Alomar: «Mesclar empresa i cultura és una idea molt efectiva»

El cap del Banc de Desenvolupament de la CE visità el Tren de l'Art

TW
0

El governador del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa, Rafael Alomar -que és fill d'un emigrant mallorquí natural de Llubí, i que actualment presideix una de les institucions financeres més importants del món- visità ahir l'estació del Ferrocarril de Sóller per conèixer algunes de les iniciatives tècniques i culturals impulsades per la companyia amb el projecte anomenat «Tren de l'Art».

Rafael Alomar, que anava en visita de caràcter privat, acompanyat de la seva esposa i d'unes amistats, va ser rebut pel cap d'explotació del tren, Antoni Cifre, i recorregué les sales dedicades a les exposicions dedicades a Pablo Picasso i a Joan Miró que es poden veure a l'estació sollerica. Segons assegura a Diari de Balears, «mesclar una iniciativa empresarial com aquesta, que tal volta sigui única a Europa i potser fins i tot al món, amb l'art i la cultura, em sembla una idea molt efectiva».

Per al banquer, «el Ferrocarril de Sóller és molt bon exemple de com es poden conjugar interessos privats per gestionar, com en aquest cas, un tren, sense que aquest perdi gens ni mica del seu valor cultural i mediambiental». Alomar, que ja havia tingut l'oportunitat de viatjar en tramvia en una altra ocasió, afegí que «aquest tren ja és per ell mateix molt més que un mitjà de transport, ja que tant el material ferroviari, tan ben conservat i manejat, com el seu recorregut a través de les muntanyes, tenen uns aspectes culturals intrínsecs». Sobre l'especialització de la companyia en transport turístic, l'expert financer considera que iniciatives com la del Tren de l'Art «permeten arribar a un tipus de turisme més elaborat que cerca quelcom més que sol i platja».

La visita a Mallorca de Rafael Alomar tenia també caràcter oficial ja que després d'entrevistar-se amb diferents membres del Govern i amb Maria Antònia Munar avui s'havia de reunir amb el president Jaume Matas. El Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa té 38 països accionistes, entre aquests, Espanya, i es dedica sobretot al finançament d'infraestructures socials relacionades amb educació, habitatge social, medi ambient, patrimoni històric, immigració, catàstrofes naturals,... arriba a concedir cada any més de 18.000 milions d'euros en nous préstecs a altres bancs i a governs autonòmics i estatals.