Caimari celebra l'inici de la campanya de la recollida d'oliva amb veïnats i amics

Els assistents participaren i treballaren en una petita collida i gaudiren d'un gran berenar

TW
0

M.NADAL.Selva.
Comença la campanya de la recollida d'oliva i com no podia ser d'altra manera, Olis Caimari convocà ahir amics i autoritats a un gran berenar a les seves instal·lacions situades a la petita localitat de Caimari, al municipi de Selva. A més de berenar, els assistents gaudiren amb una petita collida d'olives en la qual tots es posaren mans a la feina. Durant la collita d'olives tampoc hi faltà l'entonada de la cançó de collir olives.

A més de passar un matí agradable, la gerent de l'empresa Olis Caimari, Catalina Mateu, aprofità per presentar l'ampliació de la tafona, que permetrà doblar la capacitat de producció. En aquest sentit, Mateu explicà que «l'any passat les màquines eren justes per la gran producció d'oli que tinguérem, fet pel qual hem cregut oportú ampliar la maquinària. El problema el teníem a l'hora de moldre l'oliva perquè si no es fa de seguida que s'ha collit perd la seva qualitat».

Es preveu que amb l'ampliació de la tafona s'incrementin uns 4.000 quilos l'hora de producció d'oli i l'increment de l'oliva serà d'un 30 per cent.

A la campanya de l'any passat, l'empresa Olis Caimari molgué un total de 934.109 quilos d'olives que produïren uns 171.326 quilos d'oli.

D'altra banda, la gerent Catalina Mateu parlà dels preus de l'oli. «És un tema que ens inquieta perquè actualment una botella d'oli d'oliva extra verge costa al voltant de tres euros i mig, el que és molt preocupant perquè és un preu molt baix». Amb aquest aspecte, Mateu indicà que a Olis Caimari «sabem fer un bon oli, i els productors duen un bona oliva, però el problema és poder vendre l'oli i sortir guanyant perquè amb els preus tan baixos és difícil».

Així, Catalina Mateu indicà que a «Olis Caimari tenim unes 80 persones que treballen a l'empresa i d'altra banda hem de fer front a les despeses d'ampliació de maquinària i amb aquest preu de l'oli que actualment hi ha al mercat és difícil».