Tot el contrari. La fluixa participació va fer que l'ambient de festa no fos molt accentuat i certament es va viure una sensació una mica freda. La d'ahir era una oportunitat històrica i única per veure en una mateixa alineació membres de Flamin'Groovies, Barracudas -que en principi eren els que hi havien d'actuar- i Scientists. El seu concert serví per posar punt i final a dos dies d'intensa activitat entorn del món del col·leccionisme musical, principal motiu de reunió dels assistents que han participat a la trobada.
N'hi ha hagut per a tots els gustos, i és que més d'un centenar d'expositors han ofert material ben divers per a tot tipus d'exigències i també butxaques. A tall d'exemple, un dels estands més autèntics, el del catàleg francès Big Beat Records, ha reunit part de l'essència i la història del rock'n'roll dels cinquanta i seixanta, en un modest aparador de vinils de diferents formats i colors. A més de nous expositors vinguts de l'estranger per a aquesta ocasió i que han estat un valor afegit a l'edició d'enguany, els melòmans han pogut remenar discos que han abraçat la més àmplia varietat d'estils, tot i que s'ha trobat a faltar més quantitat de vinils.
Els concerts són l'espai on es demostra l'eficiència d'allò enregistrat en els solcs d'un disc. És per això que la fira també dóna importància a mostrar les creacions en directe d'artistes locals i de fora. Dissabte, destacaren el punk electrònic de Cibersheep, projecte unipersonal amb actitud, i els navarresos Half Foot Outside, amb un directe sòlid i farcit de guitarres i ritmes intensos. Però qui més en sap d'això són els locals Dog Day Afternoon i Full Metal Jackets, dos dels concerts més contundents del dia. Els primers amb tendència al hardcore emocional; els segons, amb inclinació al rock pesant. Tanmateix, l'actitud venia, sobretot, de la mà del quartet de joves Men i de Las Perras del Infierno, quatre al·lotes de Barcelona amb pretensió de poca soltes que poc més arribaren a demostrar. A més del trio de primera línia al capdavant del qual hi ha Chris Wilson, antic membre de Flamin'Groovies, en el dia d'ahir destacà la presència dels catalans Mono, una altra formació amb actitud de rock psicodèlic i una base rítmica potent.
Els políticament incorrectes Rock'n'Press interpretaren el seu repertori a favor de certes causes de la Mallorca actual. La senzillesa del pop intimista de Petit va demostrar una vegada més que tenen un dels millors repertoris del panorama actual illenc. I l'escenari exterior el tancà Dead Men Alive. L'alt tonatge es tornà a apoderar del recinte. En definitiva, dos dies de música i cultura de vinils que no han gaudit del suport massiu del públic que sí que ha tingut la fira en altres edicions.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.