La verema d'enguany podria ser la millor dels darrers deu anys

Devers vint persones la començaren ahir a les bodegues Macià Batle

TW
0

C. MORENO. Santa Maria.
Ara que els dies s'escurcen comencen a les vinyes les llargues jornades de feina. Com ja és tradició ahir les bodegues de Macià Batle volgueren celebrar l'inici de la verema amb una gran festa popular, on assistiren amics i clients de Macià Batle, a més del president d'Asaja, Gabriel Company.

Una vintena de persones ja treballaven a les vinyes en el primer dia de verema, recollint la varietat primerenca de chardonnay. «L'any passat començàrem dia 23 d'agost; enguany, un dia abans», comentava el gerent de Macià Batle, Ramon Servalls, que es mostrà molt optimista amb els resultats de la verema 2006: «Serà excepcional, s'espera que sigui la millor verema dels darrers deu anys».

Les plantes estan en el seu estat de manteniment òptim i ofereixen grans de raïm molt petits i dolços, tal i com han de ser per elaborar els millors vins, comentà Servalls, que també afegí que les condicions sanitàries i de maduració són molt bones després de la baixada de temperatures del mes d'agost, ja que el raïm ha perdut l'estrès hídric causat per manca d'aigua.

Segons les previsions de Servalls entraran a les bodegues de Macià Batle unes 750 tones de raïm.