L.S. Palma.
El pròxim dilluns, La Oreja de Van Gogh presentarà el seu últim treball, Guapa, en un concert a Felanitx que tindrà lloc al parc de n'Hereveta a les 22.00 hores. Aquesta és la quarta gira del grup donostiarra i hi han volgut incloure un nou espectacle en el qual fan un repàs dels seus treballs anteriors. Simpàtics i atents amb la premsa, van tenir uns minuts per contestar-nos unes preguntes.
-En què ha canviat La Oreja de Van Gogh en aquests anys?
-Hem madurat musicalment, però avui continuam sent els mateixos. Ara som coneguts i la gent ens reconeix, ens aturen pel carrer, però continuam anant a prendre cafè amb els nostres amics de tota la vida al mateix lloc al qual anàvem quan érem a la universitat.
-Com componeu?
-Componem en un local igual com milers de grups espanyols que no són coneguts. Xabi i Amaya s'encarreguen de compondre les lletres i Pablo realitza els arranjaments musicals. Al final el treball és conjunt, cap cançó surt a la llum si no compta amb el vistiplau de tot el grup; així que més d'una vegada és més complicat del que sembla.
-El vostre darrer treball porta el nom de «Guapa». Què voleu transmetre amb aquest nom?
-Cercàvem un títol curt, una mica diferent perquè als anteriors discs eren frases més llargues. Crec que Guapa representa el bon moment pel qual travessa el grup. Una maduresa, una bellesa interior que es reflecteix en les cançons que feim des de fa anys.
-Aquest disc, encara que manté l'essència dels anteriors, inclou ritmes nous com el blues, la bossa nova o la ranxera. Hi voleu donar un nou toc, a la vostra música?
-Sí, no volem quedar-nos estancats en un tipus de música determinada, és necessari aprendre a millorar com a grup. En aquest àlbum hem passat moltes hores al nostre local de Sant Sebastià provant nous ritmes. Algunes vegades sonaven molt bé i d'altres no, però al final Amaya li donava el toc del grup i ens acabava agradant a tots.
-En aquest treball heu inclòs temàtiques noves com la problemàtica de les famílies immigrants. Les vostres cançons pretenen donar a conèixer els problemes del món?
-Més que de problemes ens agrada parlar de relacions entre persones. En el cas de «Vuelve», parlam de la relació entre una mare i una filla que viuen separades perquè la mare ha d'emigrar a un altre país, una realitat social actual.
-Com és el públic mallorquí?
-Sempre es lliura molt en els nostres concerts. A Felanitx hem actuat en diverses ocasions i la resposta del públic ha estat sempre excel·lent. L'Illa ens encanta, tenim pensat quedar-nos un parell de dies per gaudir de les fantàstiques cales que teniu aquí.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.