Sis monjos budistes del Tibet elaboren mandales a Capdepera

Tothom qui vulgui pot veure les manifestacions de rituals tibetans

TW
0

A poc a poc va adquirint forma i color. Sobre la taula està la sensualitat, l'amor, l'arrelament i la passió del vermell; la saviesa, la claredat i la lucidesa de l'or combinat amb la naturalesa, l'equilibri i l'esperança que proporciona el verd. La seva forma circular no té principi ni final i reflecteix la forma de l'univers com també el sentit de perfecció que hi ha en ell.

Així és el mandala que els monjos budistes del monestir de Gaden Ngari van elaborant aquests dies al poliesportiu Es Figueral de Capdepera.

Tot això forma part d'un ritual budista que conclourà dijous a les 18 hores abans d'oferir un concert emmarcat en les XIX Serenates d'Estiu de Cala Rajada que s'interpreten a la Torre Cega. Les portes del poliesportiu estan obertes a tot aquell que vulgui captar l'energia positiva que desprèn.

El mandala és un dibuix amb trets geomètrics que es desenvolupa a partir d'un punt central fins a formar normalment una figura geomètrica. En tots els mandales el seu objectiu és servir d'instrument de contemplació i concentració i els seus elements bàsics són figures contraposades i concèntriques. Sis monjos budistes treballen en aquest mandala. Tots procedeixen d'un dels monestirs més emblemàtics del Tibet: Gaden Ngari. Les condicions de vida en aquests recintes monacals són molt dures, per això inicien una gira per recaptar fons per millorar l'estat de les instal·lacions i dotar-les de la condicions mínimes per viure amb dignitat.