Devers 3.300 persones visitaren la XII Fireta de Llibres i Tebeos Vells

La Misericòrdia va acollir amb èxit una edició amb moltes activitats

TW
0

Un sol radiant acompanyà ahir dematí la XII Fireta de Llibres i de Còmics Vells, al pati de la Misericòrdia, en la qual 61 expositors posaren a disposició dels assistents devers 3.600 llibres. La mostra, visitada per devers 3.300 persones, ha estat la de més èxit de totes les realitzades fins ara.

Enguany, els organitzadors de l'esdeveniment, el Consell de Mallorca i l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic, hi volgueren potenciar les activitats destinades al públic infantil, per exemple la titulada Es jai de ses Rondaies, en la qual s'explicaven contes populars i que es repetí diverses vegades durant el matí. També es reté homenatge a la figura de Wolfang A. Mozart en el 250è aniversari del seu naixement amb un petit concert en el qual la soprano Fani Marí, acompanyada per un pianista i per un altre cantant, entonà diversos temes del compositor.

Així mateix, la companyia Diverso Alaria captà l'atenció de tots els presents quan pujà a l'escenari del pati per representar-hi Shoên, un muntatge creat de manera expressa amb motiu del desè aniversari de la fira i que ahir recuperaren. La peça constitueix una al·legoria de la creació, entremesclant el concepte del consum d'imatges amb el canibalisme.

A continuació, la música i el teatre compartiren protagonisme en una presentació doble. D'una banda, l'escriptora Joana Pol amb el seu llibre El crim dels déus i, de l'altra, el número sis del fanzín Cigne negre, editat per Josep Oliver. La publicació, una de les poques que queden a les Balears publicada per aficionats, torna amb textos d'Eduardo L. Hinton, Nadal Suau, Iria L. Teijeiro i Juan Planas; i amb il·lustracions de Bartomeu Torres, Maria Pinya, Fèlix Díaz i del mexicà Edwin Daniel, entre altres. La revista és una aposta per la literatura i pel còmic com a mitjans d'expressió, en un format que també s'intenta reivindicat, el del fanzín, un fenomen que apareix i desapareix i que, segons Oliver, «demostra les inquietuds dels joves».

Per la seva banda, l'associació Tototoros Mallorca organitzà un twister, un puzle gegant, un taller d'origami -papiroflèxia- i un mural fotogràfic que tingueren molt de públic.

Com cada any, els doblers obtinguts amb les entrades, que valien un euro, es destinaran de manera íntegra a Can Gazà, com també l'import de les vendes al cafè instal·lat per a la mostra.