Harrison Ford: «Sempre escull els meus treballs pensant en el públic»

L'actor presentà a Barcelona la seva darrera pel·lícula, «Firewall»

TW
0

Harrison Ford, que presentava ahir a Barcelona el seu darrer film, Firewal, amb l'actor Paul Bettany i el director Richard Loncraine, afirmà que sempre tria els seus treballs «pensant d'entretenir el públic» i que ja es prepara per a la quarta història d'Indiana Jones, que es rodarà el 2007.

A Firewal, hi encarna el cap de seguretat informàtica d'un banc, la família del qual és segrestada per una banda que lidera Bill Cox -Bettany- a canvi de poder robar a l'establiment per internet.

En una roda de premsa multitudinària, l'endemà de la presentació europea -el film s'estrenarà divendres a tot Espanya-, l'actor nord-americà reiterava una vegada i una altra que «no trii els projectes pensant que m'hi comportaré com un heroi, perquè això no m'interessa gens: allò que m'importa de ver és combregar amb el públic». Ford, que amb 63 anys ben duits encara interpreta les seves pròpies escenes d'acció, assenyalava que els moments d'acció són com «una coreografia, una dansa» i anunciava que continuarà fent papers físics, sempre que estigui bé.

Encara que a «Firewall» hi repeteix la història d'una família amenaçada que ha d'intentar salvar, un model argumental semblant al d'anteriors films seus com Joc de patriotes, Frenètic o Air Force One, l'actor no creu que el film sigui massa previsible.

«Tal vegada el públic sap que al final Harrison Ford salvarà la seva família i castigarà els dolents, però allò que l'espectador no sap -aclarí- és el canvi progressiu de les emocions ni allò que els personatges li faran sentir».

En la mateixa línia, l'actor britànic Paul Bettany declarà que «totes les històries són previsibles, però la feina de l'actor és que la gent desitgi veure el que passarà després».

Després d'una dilatada carrera consagrada al cinema comercial, Ford descarta la idea d'un gir de 180 graus per incorporar-se a l'anomenat cinema independent. «Em costa entendre la idea del cinema independent i crec que hi ha poca diferència amb el sistema dels grans estudis de Hollywood», afirmà. De fet, recordà que «gairebé tots els directors d'aquesta classe de produccions, passen a rodar films comercials quan obtenen el seu primer èxit».