MARIA MARTÍN. Pollença.
Prop de noranta cuiners dels més prestigiosos restaurants de Mallorca, sumillers, mestres de cuina i d'altres professionals de la restauració varen participar en el tercer tast de l'Oli de Mallorca de la Denominació d'Origen (D.O).
El tast va tenir lloc a l'hotel Son Brull de Pollença i va ser dirigit per Juan Ramón Izquierdo, cap del panell de tast del Ministeri d'Agricultura.
L'especialista nacional en matèria d'oli va afirmar que havia quedat gratament sorprès per la gran qualitat que ha assolit l'oli de la D.O mallorquina. També va quedar admirat de la peculiaritat de la varietat d'oliva picual, que encara que es cultiva a altres indret de la Península, res té a veure amb la conreada a l'Illa.
Així mateix, Izquierdo va afirmar que algun dels olis de la denominació pot figurar entre els millors de l'Estat espanyol. I això és una magnífica notícia si es té present que el mateix Izquierdo va afirmar que, «a hores d'ara, Espanya és capdavantera mundial quant a tecnologia», i a més a més creu fermament que «els olis espanyols són tan bons i tenen tanta qualitat o més que els italians. El que passa és que els d'Itàlia estan molt més implantats arreu del món.
El president del Consell Regulador de la D.O, Josep Oliver, va exposar que «la dificultat que tenim els envasadors illencs és la gran quantitat d'oli que ens demanen per poder participar en representacions nacionals. Ens veiem obligats a enviar unes vint tones, quan hi ha algun productor que no arriba a envasar-ne ni mil. Si poguéssim enviar-ne menys, participaríem dels panells. Juan Ramón Izquierdo va explicar que «amb tota probabilitat aquesta quantitat serà rebaixada, ja que de dia en dia van sorgint petits productors arreu de l'Estat que es troben amb la mateixa dificultat».
D'altra banda, des de fa uns mesos hi ha un nou productor i envasador d'oli que s'ha incorporat a la Denominació d'Origen. Es tracta de l'oli Galatzó, elaborat a Son Fortuny, d'Estellencs, pels germans Pere, Jaume i Gabriel Alemany. Aquest oli té la particularitat que està extret únicament d'oliva mallorquina de les centenàries oliveres de la serra de Tramuntana.
Amb la incorporació d'aquesta nova marca ja són set les que formen part de la D.O. És a dir, que dins aquesta denominació s'hi troben actualment els olis Piris, Solivelles, Sóller, Galatzó, Es Verger, Aubocassa i Finca Sa Font Garrover. Respectivament tenen el seus orígens als pobles de Campos, Alcúdia, Sóller, Estellencs, Esporles, Manacor i Lloseta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.