Els Darrers Dies més dolços, sans i tradicionals

Alumnes de Sant Salvador d'Artà aprenen a fer greixonera

TW
0

Ous, llet, sucre, barrots (pasta dolça), llimona ratllada i canyella en pols són els únics ingredients que es necessiten per fer una greixonera dolça, unes postres típics dels Darrers Dies, molt més sana que no totes les golafreries industrials que agraden -massa- als més petits de la casa.

Sense gens de peresa i amb moltes de ganes d'aprendre i experimentar dins la cuina, els alumnes de cinquè de primària de Sant Salvador d'Artà aprofitaren el Dijous Llarder per confeccionar el plat dolç en grups de cinc o sis, sempre sota l'atenta supervisió de la mestra Maria Antònia Matamalas.

Així, el menjador de l'escola es va convertir, de bon matí, en un laboratori gastronòmic on els joves Ferrans Adrians començaren a batre ous, a mesclar-hi el sucre, la llet, a ratllar la llimona i posar la canyella en pols amb mesura. Molts dels petits xefs no era la primera vegada que ajudaven a la cuina i esbocinaren amb destresa -i les mans ben netes- els barrots per afegir-los a la pasta, que cogueren al forn. Com a bons rebosters, deixaren la cuina neta com una patena.