Això era i no era... rondalles a Manacor

La segona setmana dedicada a mossèn Antoni M. Alcover es clausurà amb una marató de contes

TW
0


En Pere Gri, el bon Jesús, Sant Pere, en Martí Tacó, n'Agraciat, un geperut, un gegant, en Pere des Forn o en Joanet de ses tres peres es trobaren ahir a la plaça Ramon Llull de Manacor per participar en la segona marató de rondalles. Tots aquests personatges de les rondalles mallorquines recuperades per mossèn Alcover serviren per entretenir d'allò més els més joves de la capital del Llevant.

Més de mil nins i nines passaren per l'envelat al llarg de tot el dia per gaudir de la màgia de les rondalles. El matí, Caterina Valriu i Antoni Gomila feren xalar el jove públic de les escoles de Manacor, Porto Cristo i Son Macià. L'horabaixa estava reservat a novells contadors de rondalles procedents de la cultura, la societat, la política o l'esport manacorí.

El vicari general Rafel Umbert contà els fets amb què es trobaren El Bon Jesús i Sant Pere; el doctor i comunicador Batomeu Beltran narrà les peripècies de n'Agraciat. La directora insular de Cultura, Catalina Sureda, va treure l'entrellat a En Joanet i ses tres peres ; i el batle de la ciutat, Antoni Pastor, desgranà les aventures d'En Pere des Forn.

Aquesta segona marató serví per posar fi a la setmana dedicada a mossèn Alcover amb motiu del 144è aniversari que nasqués, un 2 de febrer de 1862.

Aquesta setmana farcida d'actes culturals ha servit per presentar les conclusions de la II Beca Antoni M. Alcover d'estudi de la llengua, de Llorenç Mas i Miquel Guijón, sota el títol de Retalls d'Antoni M. Alcover i Sureda. Mite i Persona. També es presentà un disc compacte de dades dialectals editat per la Conselleria. En definitiva, una setmana cent per cent cultural per a grans i petits a fi de conèixer una de les figures de les lletres catalanes: mossèn Alcover.