El Grup Serra iniciarà la publicació en fascicles de la «Història de les Balears»

Apareixeran amb «Ultima Hora» i «Diari de Balears» quan finalitzi l'«Atles històric»

TW
0

El Grup Serra acordà ahir començar els treballs per a la publicació de la Història de les Balears. Aquesta iniciativa editorial apareixerà quan acabi el lliurament dels fascicles de l'Atles històric de Mallorca.

El president del Grup, Pere Serra, es reuní ahir amb els catedràtics de la Universitat de les Illes Balears Carles Manera i Sebastià Serra; els professors d'aquesta institució Damià Pons, Climent Picornell, Antoni Marimon i Pere Fullana; el director del Museu de Ceràmica de València i arqueòleg, Jaume Coll; la doctora Núria Tabanera, de la Universitat de València; el doctor de la Universitat de la Sorbona i bizantinista Joan Nadal; i el doctor Joan March Noguera, especialista en història de la ciència, per presentar-los la idea i per conèixer la seva opinió. Tots coincidiren a assenyalar la necessitat d'aquest projecte i hi comprometeren el seu suport i col·laboració.

La Història de les Balears, que es lliurarà de franc amb Ultima Hora i amb Diari de Balears en fascicles, pretén actualitzar els coneixements sobre el tema i transmetre'ls d'una manera original i tan didàctica com sigui possible possible a àmplies capes de la població. El projecte tindrà les mateixes característiques que la Gran Enciclopèdia de Mallorca (GEM). Constarà de tres parts: Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera, amb la participació d'especialistes de cada una d'aquestes illes.

També assistiren a la reunió d'ahir Margalida Tur, directora de la GEM; Guillem Frontera, en representació del comitè editorial; com també Carme Serra i Miquel Serra, de l'empresa promotora. A més, hi era present el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo.

No pogueren assistir a la reunió, però donaren el seu suport a la iniciativa, els escriptors Llorenç Capellà i Damià Ferrà Ponç, membres de la GEM; el doctor Josep Amengual Batle, especialista en història antiga; Marià Carbonell, professor d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona; i el catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Pere Gabriel.