Milers de persones celebren al carrer l'entrada del 2006

Centenars de turistes i immigrants reberen l'any nou escoltant les campanades a la plaça de Cort

TW
0

La plaça de Cort tornà a convertir-se la Nit de Cap d'Any en el lloc elegit per centenars de ciutadans per menjar-se el tradicional raïm en repicar les campanades d'en Figuera. Tanmateix, en aquesta ocasió, si hi hagué una cosa que cridà l'atenció és que la majoria eren turistes i immigrants.

Allà, amb cava i algun improvisat fogueró per encalentir l'ambient, van protagonitzar juntament amb els mallorquins un brindis multicultural amb el qual va començar la festa. Per uns minuts, les diferències racials i culturals es van deixar a una banda, i tothom, en harmonia, compartí l'entrada de l'any 2006.

Però abans que arribàs l'hora màgica, Cort visqué més bons moments. Quan només faltava mitja hora per les esperades campanades, la plaça ja presentava un gran ambient.

Molt d'ambient
Bengales, antifaços, originals disfresses, espumilló i molta alegria marcaven l'inici de la festa organitzada per l'Ajuntament de Palma, que comptà amb la música i la simpatia de l'orquestra Malpaso per fer l'espera menys dura entre balls i rialles.

A poc a poc els nervis s'apoderaren dels assistents. S'apropava el moment. Amb el raïm a les mans, de sobte la gent emmudí per poder escoltar atentament les campanades i complir amb la tradició sense equivocar-se. Una campanada, un raïm, un desig..., i així fins arribar a l'últim gra. Després, les abraçades, el petons i els crits de «feliç any» van apoderar-se de la plaça. Tothom cercava la calor dels companys per compartir aquell moment, i fins i tot una senyora hi acudí acompanyada del seu fidel ca, el qual va besar després de les campanades.

Els més originals van anar vestits de Pare Noel per donar una imatge encara més nadalenca.

La veritat és que la plaça de Cort va tornar a convertir-se en un espai popular i de germanor, on centenars de persones van acudir amb les seves copes i els seus tassons per rebre el nou any. Elegants o informalment vestits, les prendes comunes de tothom eren les bufandes i els abrics amb els qual van fer front al fred de la nit.