EVA EGEA. Palma.
Diversos alumnes de periodisme i comunicació audiovisual del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez han elaborat una exposició que presenten amb el nom Els mitjans de comunicació de les Illes Balears.
La iniciativa sorgí del departament d'Història, encapçalat pel doctor Sebastià Serra, que imparteix l'assignatura Història dels Mitjans de Comunicació a les Illes Balears. El mateix Serra comenta que «el nostre pla d'estudis recull la idea que hem de treballar la comunicació del nostre entorn més proper i la seva evolució en el temps».
Sis dels seus alumnes, Maria Magdalena Barceló, Víctor Vivó, Guillem Magí, Josep verger, Jaume Carrió i Biel Morell, s'apuntaren tot d'una a la proposta i començaren a treballar-hi de valent. La feina, sempre supervisada per Serra, va ser de recerca, documentació i recoplilació de les diverses publicacions periodístiques que formen el gruix de la història de la comunicació a les Illes.
El resultat final és un aplec de materials que permeten veure l'evolució del món de la comunicació a les Balears des dels seus inicis, al segle XVIII, fins als nostres dies. El recull ha donat lloc a una mostra dinàmica, ja que l'exposició anirà canviant periòdicament els seus continguts per tal de donar cabuda a tots els documents compilats.
L'exposició comença per un panell introductori amb alguns estudis i portades de llibres sobre comunicació fets a les Balears. El següent panell, de generalitats, recull les reproduccions de les edicions especials que els mitjans de comunicació han elaborat per celebrar els seus aniversaris.
El gruix de la mostra està format per tres panells que permeten veure les distintes etapes històriques del periodisme de les Illes. Un primer apartat aplega les publicacions dels segles XVIII i XIX, les més antigues. Hi apareixen exemplars com eSemanario Económico, La República i El Isleño.
El panell del segle XX mostra una selecció molt diversa que reflecteix la realitat de l'època. Aquí s'hi poden veure portades tan antagòniques com les de Cultura Obrera i Falange, algunes publicacions religioses com El Heraldo de Cristo, i Foch y Fum, la revista satírica per excel·lència.
Finalment, el recull de les publicacions illenques del segle XXI mostra una portada de cada un dels diaris existents i una sèrie de publicacions dedicades a la Part Forana. També s'ha reservat un espai per a la ràdio, la televisió i altres tecnologies.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.