La tardor de Martínez de la Rosa (1820)
Francisco Martínez de la Rosa, polític i escriptor andalús (Granada, 1787-Madrid, 1862), després d'haver estat diputat el 1813, era tancat a la presó des del 1814 al 1820 pels seus enemics. En sortir del calabós i poder alenar aires de llibertat, redactà els seus elogis a la vida a cel obert de les quatre estacions. Passaren dos anys i rebé nomenament de ministre d'Estat, però només un any perquè al cap de dotze mesos ja s'havia d'exiliar per espai de vuit. Com a cap del Govern, els 1834 i 1835, promulgà l'Estatut reial. Patí un nou exili a París, puix que era perseguit pel règim d'Espartero, però el 1843 ja tornava a ocupar càrrecs públics. La seva tasca política no va distreure la seva activitat literària i escrigué poesia, novel·les, comèdies neoclàssiques i drames històrics de tipus romàntic. La conjuració de Venècia (1834) fou el seu èxit més remarcable. Fou també de la Reial Acadèmia espanyola des del 1821.
També a Illes Balears
- TIB suspèn la parada de bus de Felanitx el segon dia de l'Acampallengua
- Joves de Mallorca per la Llengua: «L’esperança i la il·lusió d’un poble en peu de guerra ens recorda avui i cada dia perquè som aquí»
- Palma gastarà 90.000 euros en una campanya perquè els residents se sentin orgullosos de l'oferta turística de la ciutat
- Milers de joves omplen Felanitx d’entusiasme i compromís amb la llengua catalana
- La llibreria Espirafocs «muda de pell»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.