Rockers i monjos, junts per salvar La Real

Centenars de joves assistiren ahir al concert reivindicatiu d'Oprimits, Al-Mayurqa, Siphosis i Rock&Press

TW
0

Prop de les 20.00 hores, centenars de joves esperaven l'inici del concert organitzat pels membres novells de la plataforma Salvem La Real, al monestir mateix, amb l'objectiu de «despertar la consciència dels joves de Mallorca». El conjunt popular Al-Mayurqa obrí el recital, interpretant temes del seu darrer treball, Amb coherència.

El públic també gaudí d'un espectacle del circ Bover de Sineu, amb jocs malabars i contorsions. Els següents que agafaren el testimoni foren els membres del grup Siphosis, seguits de Miquel Àngel Llonovoy, amb els seus monòlegs; i d'altres formacions com Oprimits i Bèsties Xeremieres.

El ritme i la música s'aturaren per la lectura d'un manifest en el qual els joves d'aquest nucli de Palma demostraren que tenen clar el que defensen: «Ara que desmunten els nostres ponts de nit, destrossen les síquies musulmanes, deixen gent sense casa per tenir més espai per a carreteres, no podem callar, hem de fer saber que aquest no és el model de societat que volem. Com afirmà Joan Francesc Marc, les societats cultes creixen mirant el passat, mentre que les incultes ho fan menjant-se el futur».

Després, la música tornà a l'escenari a través dels Rock&Press. Pocs minuts abans de sortir, Carlos Garrido, un dels seus membres, assegurà que «en aquests moments el rock és una arma de resistència», perquè segons el seu parer «els rockers i els monjos, que estan una mica fora del sistema, són els únics que poden dir la veritat». Per la seva banda, també Manel Martorell, d'Al-Mayurqa, comentà que «amb aquest recital pretenem que els joves es moguin i que siguin conscients del que passa».

«Hem organitzat un concert de rock perquè volem arribar a la gent jove, i pensam que aquesta és una manera idònia d'aconseguir-ho», explicà Nuria Llabrés, membre de la plataforma. El prior de La Real, Antoni Vallespir, explicà que l'entitat vol arribar a tothom de manera, que a més d'actes musicals, es fan torrades i ball de bot, com també excursions pel conjunt històric.