Gimferrer deia de Pasiones romanas que «és la culminació d'una manera de fer que va començar en obres anteriors com Lola o Les dones que hi ha en mi», i precisava que «no es tracta d'una anàlisi dels sentiments sinó dels detalls i els ambients com a metàfora de la vida sentimental de cada personatge». L'intel·lectual català defensava l'estil de Janer, posat en dubte aquesta setmana per Francisco Umbral durant la presentació del llibre a Madrid, i destacava «crida l'atenció, com sempre a les obres de la mallorquina, l'aparent distància entre els fets descrits i el caràcter precís de l'escriptora».
Per la seva part, Janer explicava que no se sent «una escriptora de sentiments perquè no hi ha cap novel·la important que no en parli». La guanyadora qualificava la polèmica amb l'escriptor Juan Marsé, que criticà la seva novel·la a la roda de premsa de lliurament del premi Planeta, com «un capítol tancat, procedent d'un membre del jurat que opinà al lloc i moment equivocats».
L'escriptora recordava que «Pasiones romanas tracta de diverses històries i personatges que conflueixen a Roma», i afegia que «he volgut realitzar un homenatge a la Roma més quotidiana, menys monumental, pròpia de l'hivern i la tardor». Janer esmentava com a temes de la seva premiada obra «l'amor en el seu sentit més ampli, l'atzar i les segones oportunitats».
Per la seva part, el peruà Jaime Bayly definia Y de repente, un ánge com «una novel·la amb molt humor, poblada de criatures guillades que reflecteixen la bogeria de la vida peruana».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.