El pintor i director Joan Lacomba estrena una obra teatral sobre la pobresa al món

El grup que dirigeix, Som X, se suma a una campanya organitzada per diferents ONG

TW
0

El pintor i director de teatre Joan Lacomba ha començat un nou projecte escènic amb el fi de contribuir a «un món millor», sensibilitzant i mobilitzant els espectadors sobre la problemàtica dels països més desfavorits.

Així divendres, dia 4 de novembre, la companyia Som X estrenarà a les 21.30 hores, al Teatre Xesc Forteza, l'obra Pobresa zero, per què he de callar si vaig néixer cridant?, dirigida i escrita pel mateix Joan Lacomba i que s'emmarca en la campanya Pobresa zero, organitzada per diferents ONG.

El muntatge, que combina la música amb la dansa i amb la projecció d'imatges, es compon de vuit escenes i cada una tracta d'un tema diferent. Segons el responsable, el seu fil conductor és l'interès que poden despertar als assistents cada problema presentat i la seva solució. Cada una de les escenes té força per si mateixa i juntes són, en paraules de Lacomba, «un cop darrere l'altre, que pot arribar a fer mal».

Així, el públic podrà reflexionar sobre la pobresa i la fam extremes; la manca d'ensenyament primari universal; les desigualtats de gènere i la mortalitat infantil; la salut materna, la sida, el paludisme, el medi ambient i el foment d'una associació per combatre tots els problemes.

«Hem intentat que sigui una obra impactant i divertida per donar a l'espectador un punt d'esperança», afirma el director, a qui agrada provocar a través del teatre. Així, intentarà que els espectadors se sentin cridats a participar en l'eradicació de totes les xacres.

A parer de Lacomba, aquesta peça és un nou repte en la seva carrera professional. Així, hi veu un punt d'esperança: «Durant la postguerra espanyola patíem per aconseguir un rosegó de pa; ho he viscut i ens en sortírem. Ara els països de l'Amèrica del Sud estan més o menys igual: la nostra esperança és que els hem d'ajudar a aconsguir un món millor sense oblidar-nos de l'Àfrica ni de l'Índia, per exemple».