«Sense internet ja no existiríem, ens ha salvat en un moment de crisi de la indústria musical». Amb aquestes paraules, el mallorquí Joan Vich resumia la posició del seu segell discogràfic Primeros Pasitos en les jornades de Creació Emergent de la Cultura Catalana, emmarcades al XVIII Encontre d'Escriptors.
La participació de Vich a la taula rodona va estar secundada per les intervencions del llicenciat en Belles Arts, Àlvaro de los Àngeles, director de la revista valenciana Mono; el gestor cultural Nei Torrell, de l'Associació tarragonina Anima't; i la periodista musical i directora de Monocläb magazine, Eva Villazala.
Vich es definí com un periodista musical, que, en la seva vessant més productiva a nivell de gestor «defens l'autogestió radical dels nostres projectes». En aquest sentit, Joan Vich explicà que el segell en el qual treballa, «tot i la crisi, l'accesibilitat a Internet ens ha salvat la vida i si no fos per ella no existiríem», aseverà.
El director del segell discogràfic mallorquí explicà al públic assistent que en la seva feina tracta de combinar la «vocació internacional amb un plantell de grups tots provinents de Mallorca, com ara Vacabou, a qui el segell Ryckodisc ja distribueix i ha aconseguit un notable èxit a països com França i centreeuropa». Tot i aquesta excel·lent notícia, Joan Vich va reconèixer que el treball, «com diuen a Mallorca, a poc a poc i amb bona lletra».
D'altra banda, i ja immers en la discussió sobre la necessitat d'incrementar les aportacions econòmiques, ja sigui a nivell institucional o empresarial, Vich opinà que «demanam molt a les institucions i tot els projectes són viables, en ells només hi varia la quantitat d'obstacles». El músic explicà que «el mecenatge és necessari i sempre ha existit, i aquest, sempre que la direcció artística tengui una independència absoluta, només el mitjans amb què comptes et poden limitar».
A la taula rodona es van abordar també altres aspectes com la manca de permeabilitat del català en les revistes de noves tendències, la falta de compromís polític de moltes publicacions i la necessitat de deixar de banda la llengua com a eina per transcendir a un nivell més qualitatiu que pugui transpassar fronteres, combinant tots aquests factors amb una oferta variada per crear propostes culturals exportables. L'horabaixa la cantant Joana Gomila, membre del grup Espiral d'Embulls, parlà de la fusió de poesia i música en el marc de l'encontre de creadors.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.