TW
0

Membres de diferents consistoris de Mallorca i representants de distintes institucions arribaren ahir a la ciutat llevantina de Dènia amb l'objectiu clar de reforçar les relacions de caire cultural, social i econòmic entre els mallorquins i els ciutadans de la comarca de Les Marines, dins el marc de la II edició de Terra de Retrobament, una iniciativa de la Fundació Baleària.

L'expedició mallorquina, encapçalada per Dolors Alemany i Joana Maria Socies, de l'àrea de Promoció sociocultural de s'Institut, partí ahir del port de Palma en direcció a Dènia a les vuit del matí, per arribar a la ciutat prop de la una del migdia després d'una hora d'aturada al port d'Eivissa. Amb elles viatjaven també representants d'ajuntaments de Mallorca, com també alguns dels gegants de Llucmajor i xeremiers de Mallorca, tots ells reunits per celebrar la segona edició d'aquest programa, que l'any passat aconseguí que més de 3.000 mallorquins visitassin Les Marines.

Un cop a Dènia, els representants dels quinze ajuntaments de Mallorca que l'any passat firmaren la Carta de Pego, que és el document on es concreta la col·laboració real entre les institucions, i representants dels vuit consistoris que s'hi adhereixen enguany (Palma, Pollença, Maria de la Salut, Sineu, Calvià, Sant Joan, Capdepera i Campos) foren rebuts per l'equip de govern de Dènia, i també per representants de la Cambra de Comerç, l'Associació d'Hostaleria, l'Associació de Promotors, i l'Associació de Petits constructors, entre d'altres. A continuació, la comitiva va ser convidada a dinar per part de les distintes institucions de caire comercial i econòmic, amb l'objectiu de fixar una reunió, en un curt termini de temps, a partir de la qual s'establirà un protocol d'actuació que faci realitat les intencions de mantenir relacions financeres i comercials.

Segons explicà Dolors Alemany, l'esperit de Terra de Retrobament és «rescatar el passat comú dels ciutadans d'ambdues regions per proposar viatges a la gent de la segona i tercera edat que es distanciï de les propostes més habituals». Així, el compromís que assoleixen els ajuntaments de banda i banda es fa realitat, a través de s'Institut, Baleària i alguns ajuntaments, amb un programa de viatges econòmics, innovadors i diferents per a persones grans, associacions de veïns i altres col·lectius, com per exemple, mestresses de casa.