«No coneixem la major part de la història de la música de l'Estat»

Ruiz Gallardón parlà a Palma sobre el valor d'aquest llegat patrimonial

TW
0

P.G.Palma.
«No coneixem la major part de la història de la música de l'Estat». Aquesta «desmemòria» a la qual feia referència Alberto Ruiz Gallardón ahir vespre a Palma, va dur el batle de Madrid a qüestionar el fet de no haver estat a l'altura de la resta de països europeus en la recuperació d'un llegat cultural «la naturalesa immaterial del qual el salvaguarda de caure al desencant».

Alberto Ruiz Gallardón feia aquesta i d'altres interessants reflexions sobre el patrimoni musical en el decurs de la conferència que dictà ahir vespre al Parlament, en el marc del cicle Visions del Patrimoni organitzat per Amics del Patrimoni.

Tot i que l'inici de la xerrada es va demorar més de mitja hora per un retard al vol, des del primer moment el batle de Madrid, descendent del músic Isaac Albéniz, connectà amb el públic que omplia la sala de gom a gom i que comptava entre els assistents amb destacades personalitats. Entre d'altres, el discurs de Ruiz Gallardón fou seguit pel president del Govern, Jaume Matas, que anà acompanyat de la seva dona, Maite Areal; el president del Parlament, Pere Rotger; la vicepresidenta del Consell, Dolça Mulet; la batlessa de Palma, Catalina Cirer; com també personalitats rellevants del món de la política i la cultura de l'Illa.

Gallardón, que prengué la paraula després de ser presentat per l'expresident del Congrés dels Diputats, Fèlix Pons, es revelà com un melòman cultivat i compromés amb el valor patrimonial de la música, ja que «tot i la seva naturalesa immaterial, el llegat musical constitueix l'acompanyament fugaç de les emocions», apuntà. Per aquest motiu, el polític lamentà la manca de compromís de l'Estat per «recuperar de l'oblit» aquest patrimoni, només pal·liat amb treballs com els que realitza l'Institut Complutense de Ciències Musicals, «que ha contribuït a recuperar, entre d'altres, cinc simfonies del mallorquí Pere Miquel Marqués».