EFE./J.N.Palma.
Els mites grecs i escandinaus traslladats a l'actualitat són el pretext que ha usat Albert Herranz Hammer per escriure Kibblah, un recull de catorze poemes reivindicatius en el qual aposta per tornar a l'humanisme i defensar el diàleg entre Orient i Occident.
Segons explicà l'autor del llibre, el títol fa referència a l'actitud que adopten els musulmans a l'hora de resar en direcció cap a la Meca i a través d'ell Herranz proposa una mirada cap al món de l'Orient amb l'objectiu de provocar la reflexió del lector.
El nou llibre d'aquest mallorquí nascut a Estocolm ha estat publicat per El Gall editor i es presentarà avui al públic. Serà a les 20:30 hores, al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, en una vetllada que comptarà amb l'assistència de Josep Lluís Aguiló, guanyador del premi Ciutat de Palma.
El poemari, que es pot llegir de manera seguida ja que narra una història de forma cronològica, està marcat per un to apocalíptic que divideix el món entre la ciutat i els ravals, escissió que simbolitza la dels «països desenvolupats i els pobres», va aclarir Herranz.
L'escriptor posa de manifest aquest xoc econòmic i cultural i censura que el món occidental intenti imposar a la resta «la seva forma de vida, la qual cosa genera un sentiment d'agressió que els porta a defensar-se i tancar-se en si mateixos».
En la història, que es desgrana a través de versos de caràcter èpic, també poden trobar-s'hi referències explícites i amargues del món actual, com ara per exemple l'MTV o el Fòrum de Davos, va afirmar l'escriptor.
Albert Herranz reconeix que es tracta d'un llibre molt ambiciós perquè en certa forma reflecteix la seva «visió del món» i va assenyalar que no estava «convençut de publicar-lo, perquè algunes parts són molt viscerals». Kibblah es pot llegir com un mite traslladat a l'actualitat, en el qual personatges com ara Aquil·les, Agamèmnon o Ulisses es transformen en traficants de drogues o líders de grans bandes dintre del crim organitzat.
Es tracta del quart poemari que publica Albert Herranz, de qui destaquen obres com per exemple Geografia interior i Oikumene. Amb Kibblah, l'autor torna a la poesia després de quatre anys dedicat a la narrativa.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.