El BNG fa una «proposició no de llei» contra el projecte de la fragata 'Baleares'

També exigeixen resposta per escrit a cinc preguntes presentades a la institució

La fragata «Baleares» serà enfonsada a 30 metres de profunditat.

TW
0

El projecte d'enfonsament de la fragata Baleares en aigües de les illes Malgrats ja és al Congrés dels Diputats de Madrid. Divendres dia 5 d'agost el diputat del BNG per la Corunya, Francisco Rodríguez Sánchez, registrà una proposició no de llei relativa a aquest tema, com tambbé dues preguntes que s'hauran de respondre per escrit.

La proposició no de llei, en cas de ser aprovada, instarà el Govern balear a «reconsiderar la cessió per part del Ministeri de Defensa de la fragata Baleares a l'Ajuntament de Calvià per al seu enfonsament al litoral del municipi, ja que «es tracta d'un grau atemptat ecològic innecessari i injustificable i significa un precedent poc recomanable respecte dels navilis militars en desús». A més, es pretén «desautoritzar a través del Ministeri de Medi Ambient el projecte d'enfonsament de la fragata Baleares a la zona de domini públic marítim i terrestre en la qual es duria a terme, perquè suposaria una alteració i desnaturalització gratuïta del fons marí».

El BNG ha presentat aquesta proposició no de llei a petició dels nacionalistes del PSM, que així faran sentir la seva veu i la seva oposició al projecte en el Congrés dels Diputats.

El secretari general dels nacionalistes, Bartomeu Vicens, explicà ahir que «estam molt esperançats i ja hem iniciat altres contactes amb grups nacionalistes representats a Madrid, que amb tota certesa donaran suport a aquesta iniciativa».

El diputat gallec també vol resposta escrita a tot un seguit de preguntes: «Quines són les clàusules de la cessió per Defensa de la fragata Baleares a l'Ajuntament de Calvià?»; «no us sembla un mal precedent de política ambiental, si la destinació del vaixell hauria de ser el desballestament?»; «no s'hauria de reconsiderar aquesta cessió, tenint en compte que l'enfonsament de la nau significa un greu impacte ambiental i una desnaturalització d'un fons marí que és per si mateix una important reserva?»; «quina opinió té el Ministeri de Medi Ambient sobre un projecte d'aquestes característiques?»; i «si està disposat a negar els permisos necessaris, ja que l'enfonsament significa una ocupació del domini marítim i terrestre, amb una alteració greu dels fons marins i amb beneficis més que discutibles des del punt de vista ecològic?».