L'artista plàstic Robert Llimós ha tornat a Mallorca per passar-hi unes curtes vacances estivals i, com no, per recordar els anys que va viure a l'Illa, desenvolupant un mural per a sa Torre Cega, possessió de la família March a Cala Rajada.
L'autor va aprofitar l'ocasió per conèixer de primera mà el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard, un espai del qual va destacar especialment l'arquitectura.
Llimós va explicar que actualment està treballant en dues obres molt especials: una de pictòrica i una altra d'escultòrica. La primera és una tela de 21 peces «a tall de vinyetes», de sis per onze metres, la temàtica dels quals és «una crítica a la guerra i a les armes de destrucció massiva». En relació a la segona peça, Llimós explicà que es tracta d'una escultura pública flotant: «És com si fos una boia, ja que està pensada per ubicar-la a la mar», va apuntar.
Aquest treball se separa una mica de l'habitual producció escultòrica de Llimós, centrada generalment en l'ús del bronze i del ferro calibrat. Gràcies a aquest darrer material desenvolupa, amb l'ús de barres, «contorns que van dibuixant una silueta i que suggereixen els colors propis del cos humà», essència de la temàtica de les seves obres. No en va, afirmà: «No practic el realisme, sinó la figuració a través d'un llenguatge de superposició de línies i de color a l'espai». Aquest bagatge és producte, segons l'autor, d'«una investigació que condueix a altres camps i experiències, dels quals depèn la teva pròpia evolució».
Les feines desenvolupades per Llimós són tant les que rep per encàrrec com les que la seva creativitat li imposa. «Un encàrrec et marca una pauta, mentre que la llibertat de creació sempre et permet expressar més els teus sentiments», indicà l'artista plàstic. «L'art és una necessitat i el pas de la pintura a l'escultura és poder traspassar la bidimensionalitat i aportar volum», precisà.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.