Ahir es va dur a terme la presentació de les Jornades de Commemoració i Estudi d'aquest esdeveniment que la UIB organitzarà els dies 9 i 10 del proper mes de setembre.
En aquests dos dies es duran a terme conferències, una visita al Museu Diocesà de Ciències i a la Biblioteca Diocesana, exposicions i excursions als llocs on es varen desenvolupar les investigacions. Les diferents activitats es realitzaran a la sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos (al campus de la UIB), a la casa de l'Església de Mallorca i al castell de Bellver.
Toni Amengual, professor i vicedegà de Física de la Universitat de les Illes Balears, va declarar ahir que la importància de l'eclipsi esdevingut a l'Illa fa 100 anys rau en el fet que «Mallorca va ser un dels llocs amb les millors condicions per veure'l i estudiar-lo i això possiblement no ho tornarem a observar fins d'aquí a dos segles». Amengual també va explicar que els investigadors que acudiren a Mallorca «es varen trobar amb un gran interès per part de la premsa local, que ho havia reflectit des de molt de mesos abans, i amb gran entusiasme».
En aquest sentit, Nicolau Dolç, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, corroborà les afirmacions d'Amengual i va dir que abans de l'arribada dels investigadors «ja es varen introduir moltes assignatures científiques als centres de Mallorca». Per aquest motiu, Dolç assegurà que «les expedicions internacionals que vingueren a Mallorca no es trobaren amb un lloc desèrtic en estudis».
També s'ha de destacar el fet que algunes de les principals fàbriques del moment varen aturar momentàniament la seva activitat per tal de millorar les condicions d'observació de l'eclipsi, per la qual cosa «es va facilitar molt la tasca dels científics», va afirmar Toni Amengual.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.