Les obres d'adaptació de la infraestructura al decret d'accés als centres de titularitat pública de les persones disminuïdes han començat aquesta setmana i tenen prevista una durada de cinc mesos.
Llabrés Feliu és l'empresa que finalment executa aquestes obres, adjudicades per un valor total de 285.057 euros. El projecte va ser redactat el setembre del 2003 i ha passat per tots els tràmits reglamentaris fins al seu inici. «A través d'aquesta intervenció aconseguirem suprimir les barreres arquitectòniques de tal manera que permetrà als visitants fer un recorregut lògic i ordenat per les sis sales del museu», va explicar Sureda.
Tant la directora general com la directora del Museu, Joana Maria Palou, explicaren que aquesta intervenció es farà «per parts i de manera escalonada, de forma que afectin com menys millor els visitants i permetin que el museu romangui obert en tot moment».
Jaume Mayans, l'arquitecte redactor del projecte, va indicar que «ha estat costós de fer, no només perquè sempre presenta algunes dificultats dur a terme aquestes adaptacions, sinó perquè el Museu de Mallorca és un BIC en la seva totalitat, amb elements catalogats sobre els quals s'ha d'actuar amb molta de cura».
Tant és així que els números ho expliquen per si sols. El Museu de Mallorca ocupa 5.696 metres quadrats, distribuïts de forma essencial en sis plantes. Les intervencions tenen previst afectar 375 metres quadrats del total i s'instal·laran o adequaran, a més a més de les rampes, dos ascensors, dos muntaescales i dues plataformes. Així mateix, el projecte preveu que hi hagi serveis adaptats a la planta baixa i a la planta segona.
Però sobretot el museu vol acabar essent, veritablement, «de tots». I és que la supressió de les barreres facilitarà també la visita de les persones grans, dones embarassades i mares que van al centre amb els cotxets. Tot un repte pel qual ha començat el compte enrere.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.