La Biblioteca George Sand s'inicia amb l'edició catalana de la seva autobiografia

La col·lecció que patrocina el Consell publicarà «La història de la meva vida» al final del 2005

TW
0

P.GIMENEZ.Palma.
La traducció al català de L'histoire de ma vie (La història de la meva vida), el llibre que recull la percepció vital i personal de l'autora francesa George Sand, inugurarà la col·lecció que, impulsada per l'Associació Festival Chopin de Valldemossa amb el patrocini del Consell de Mallorca, neix amb l'objectiu de donar a conèixer la producció literària de la filla adoptiva de Mallorca. La publicació del volum, la traducció del qual és obra de Caterina Calafat, està prevista per al final d'aquest any 2005.

Així ho avançà Rosa Capllonch, coordinadora de la sèrie, en el decurs de la presentació d'Artistes contemporanis per a Georges Sand, la mostra que des d'ahir roman instal·lada a la sala d'exposicions del Centre Cultural de la Misericòrdia de Palma.

Els actes commemoratius del bicentenari del naixement de l'escriptora francesa, celebrats el passat any 2004, i el nomenament de l'autora per part del Consell com a filla adoptiva de Mallorca, van ser dos factors determinants per impulsar el projecte de creació de la «Biblioteca George Sand», títol de la sèrie. Segons va destacar Capllonch, a través d'aquesta col·lecció es vol contribuir a difondre el vessant literari de George Sand, «molt desconeguda pels ciutadans de l'Illa» que, en la seva gran majoria, desconeix el talent de l'escriptora, a la qui només associen com la persona que acompanyà el compositor Fréderic Chopin durant la seva estada a Valldemossa.

El primer títol de la col·lecció, La història de la meva vida, és l'autobiografia que Amandine Aurore Lucie Dupin (1804-1876) va escriure entre el 1854 i el 1855. El resultat, un volum de més de 800 pàgines a les quals Sand explica la seva percepció vital i personal, reflecteix els seus sentiments místics i proposa alguns dels seus ideals innovadors. Un llibre doncs imprescindible per continuar descobrint la figura d'una dona avantguardista, rupturista i poc convencional, i que dóna les pautes per afrontar la lectura dels seus escrits, amb títols com Indiana (1832), Lelia (1833), Un hivern a Mallorca (1841), El marquès de Villemer (1861) i Contes d'une grande mère (1873), entre molts d'altres.

Amb una periodicitat de publicació semestral, el segon número que l'associació té previst publicar és un recull epistolar, amb una selecció de les més de 60.000 cartes que es conserven de la correspondència de l'autora.