L'Institut Joan Lluís Vives, la institució civil més important dels Països Catalans, va obrir les seves portes a l'Institut d'Estudis Baleàrics. Les dues institucions varen signar un conveni marc de col·laboració a partir del qual es desenvoluparan programes concrets.
En la pràctica, la signatura significa que l'Institut d'Estudis Baleàrics podrà disposar d'espais on desenvolupar les seves activitats en tots els territoris de llengua catalana, ja que un total de vint universitats ho permetran. La xarxa d'universitats de l'Institut Joan Lluís Vives també es beneficiarà de la programació que organitzi l'Institut o dels programes que abastaran les dues institucions treballant plegades.
Un dels punts més interessants del conveni entre les dues institucions és el que explica que «l'Institut Joan Lluís Vives i l'Institut d'Estudis Baleàrics proporcionaran assessorament mutu en totes aquelles activitats de les dues institucions amb un contingut lingüístic, literari, artístic, d'humanitats, de ciències i de pensament».
La presidenta de torn de l'Institut Joan LLuís Vives, Esther Giménez-Salinas, va explicar que «nosaltres estimam la llengua catalana i estam instal·lats en tot el territori, avalats per un total de 400.000 estudiants, 25.000 professors i més de 10.000 treballadors». Així mateix va explicar que «nosaltres hem arribat on no arriben els polítics, que és una dimensió territorial que abasta des de Catalunya Nord i Andorra fins a Elx passant per les Illes Balears. És a dir, hi ha els representants de totes les universitats dels territoris de parla catalana».
La doctora Giménez-Salinas va precisar que «amb la signatura d'aquest conveni estam donant sortida a una de les nostres necessitats més importants, que és la d'obrir-nos al món. La globalització ens obliga a obrir-nos a tot el món i a sortir, perquè la cultura i el saber no estan momés a la universitat».
El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics va subratllar la necessitat d'aquest conveni i va explicar que «hem de posar una mica de passió en la creativitat i en la creació, i el que ens faltava era tenir una mica més de connexió amb el sector del saber i dels coneixements universitaris, amb la qual cosa el conveni ens permet entrar-hi per la porta gran, en concret a través de vint universitats».
El que està clar és que de moment encara no hi ha cap programa concret per desenvolupar de manera immediata, «però sí una llista molt llarga de projectes i d'idees que es concretaran a través de la comissió de seguiment que hem creat».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.