El Consell acosta el patrimoni a la família amb 4 tallers d'arqueologia

Impulsa la «Primavera arqueològica» que es farà a diferents jaciments

TW
0

J.N./M.D.Palma.
L'associació per a la Difusió i Conservació del Patrimoni (Acidep) amb el suport del departament de Patrimoni del Consell posarà en marxa a partir de demà la Primavera arqueològica. Es tracta d'un cicle de quatre tallers per a famílies amb infants que tindran lloc durant dos dies a jaciments arqueològics de Manacor, Alcúdia, Montuïri i Calvià. El Consell ha pagat 10.000 euros i cada taller té trenta places.

Amb el títol de Jugant entre pedres demà i passat demà a S'hospitalet Vell de Manacor es desenvoluparà el primer d'aquests tallers. L'objectiu és, mitjançant un conte, aprofundir en la vida quotidiana del període pretalaiòtic i la seva manera de subsistència a través de l'explotació dels recursos naturals.

La següent proposta serà a Montuïri, al jaciment i el museu arqueològic de Son Fornès. Els dies 23 i 24 es tractarà de fer un recorregut per ambdós espais centrats en el període talaiòtic. Amb el títol de Vine a descobrir els talaiots es veurà com vivien, què menjaven, quines eines utilitzaven, com eren els seus habitatges i els edificis més familiars... En el decurs del taller se simularà la vida a un poblat i es farà una maqueta reproduint a escala els seus principals trets arquitectònics.

El tercer taller serà els dies 7 i 8 de maig al puig de sa Morisca, Calvià. L'espai talaiòtic: passeja per la prehistòria inclourà una gimcana que permetrà descobrir com era el territori on vivia aquesta comunitat talaiòtica. La primera part de l'activitat consistirà en una introducció teòrica de la concepció de l'espai que tenien els pobladors de la cultura talaiòtica, tot seguit començarà la gimcana que permetrà anar descobrint els diferents jaciments. A la vegada se donarà informació sobre l'evolució del paisatge a la costa sud-oest de Mallorca. A cada zona es realitzaran preguntes sobre les diferents estructures arquitectòniques documentades, la seva funcionalitat i el seu estat de conservació.

Per acabar, la darrera proposta serà a Pollentia, Alcúdia, els dies 21 i 22 de maig. Juguem com els romans consistirà en un taller de jocs com ara Ocellatis, Penthe Litha... d'aquella època. S'hi explicaran característiques de la vida dels romans i la seva relació amb els jocs, com també la diversitat de jocs que hi havia.