TW
0

La sortida de la imatge de Santa Margalida de l'església de sa Pobla, a les nou del matí, ja pronosticava ahir un pancaritat molt massiu. El bon temps i la fama que va cobrant la festa que es viu a Crestatx, any rere any, van fer que el pancaritat de sa Pobla registrés ahir un rècord d'assistència, amb més de 9.000 persones. Des de primera hora del matí la gent va anar arribant a Crestatx, alguns a peu i molts en cotxe, i per aquest motiu s'originà un embós que per moments arribava fins a la rotonda del poble. A mig matí, els calderons començaren a bullir, i l'aroma d'arròs brut pobler ho omplí tot.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, acudí com a bon pobler a la festa de Crestatx, que no contà enguany amb l'estol d'autoritats de les darreres edicions. Hi varen ser, això sí, el batle Antoni Serra i els regidors, i també la consellera de Cultura del Consell, Dolça Mulet.

L'ermita acollí una exposició de vint fotografies, organitzada per l'Obra Cultural de sa Pobla, que recordaven la història de Crestatx. I és que els camps d'aquesta zona són un lloc de reunió per als poblers des de fa ja segles. De fet, ja fa uns trenta anys que el dimarts després de Pasqua la gent de sa Pobla va en processó a Crestatx. Ha estat, però, en els darrers anys quan s'ha posat de moda cuinar arròs brut i passar l'horabaixa bevent i fent bulla al camp. Una festa que culmina amb el retorn de la imatge de Santa Margalida a sa Pobla, seguida del batle que va repartint avellanes grosses a la gent. A la plaça, a partir de les set, es comença a ballar i la festa es pot arribar a allargar fins al vespre. Una festa gairebé tant important per als poblers com el mateix Sant Antoni.