Almodóvar embogeix les Diabéticas Aceleradas a «Esta noche viene Pedro!»

L'obra s'estrena el divendres a Alcúdia i es preveu la presència del director manxec

Martret, Charro, Calvo, Bauçà i Celaya amb Tomás i el director Mateu Canyelles. | M.À.C.

TW
0

Diabéticas Aceleradas creixen, es fan grans, s'arrisquen amb una producció a nivell nacional que s'estrenarà divendres a l'Auditori d'Alcúdia. Esta noche viene Pedro! suposa «complir un «somni després de molts anys» treballant», segons Joan Bauçà, membre de la companyia. L'ajuda de Pedro Almodóvar, el detonador de la història i el seu fan més fidel, ha estat «fonamental». L'obra estarà en cartell fins diumenge per després presentar-se a Manacor, Sa Màniga, Menorca i Eivissa i, més endavant, fer el salt a Barcelona i Madrid i a Sud-amèrica.

Per celebrar l'estrena de la peça, la formació ha organitzat una gran gala replena d'estrelles, amb catifa vermella inclosa. A la presència de Pedro Almodóvar, no confirmada del tot però gairebé segura, s'ha de sumar la d'Alaska, la padrina d'honor de les Diabéticas Aceleradas i present en l'obra a través d'una cançó; Cayetana i Fernando Guillén Cuervo; Antonia dell'Ate; Alaska; Elena Benarroch i Cristina Macaya, entre molts altres personatges coneguts.

Esta noche viene Pedro! és «la història d'un cabaret dit La Mala Pécora. Un dia, i a causa de la seva mala situació econòmica l'amo del local decideix tancar-lo. Tanmateix, aquella mateixa nit reben la cridada de Pedro Almodóvar, qui ha prestat la seva veu, per reservar una taula i gaudir d'una nit de l'espectacle. «En el fons, la nostra intenció és reivindicar el cabaret perquè pertanyem a ell». Joan Bauçà, José Martret, Pepa Charro, Jorge Calvo i Santi Celaya són els encarregats de donar vida als diferents personatges de La Mala Pécora que, després de conèixer la notícia de la visita d'Almodóvar, comencen a lluitar per convertir-se en les dives de la nit.

«L'ajuda del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Alcúdia ha estat fonamental per aconseguir dur endavant aquest projecte». Un projecte que va néixer després d'estar durant bastant temps oblidat al calaix de Paco Tomás, el seu autor. Va sortir a la llum gairebé per casualitat, després d'una conversa entre les Diabéticas i Tomás. «Estic encantat, mai no m'hagués imaginat que aquesta idea podria convertir-se en una realitat», va comentar Tomás.

L'obra tracta «temes actuals» encara que recupera l'essència dels anys vuitanta. Vam reivindicar l'esperit de llibertat que es vivia en aquella època», va afirmar Bauçà. L'humor de les Diabéticas serà present a tota hora, «irreverent com sempre». Després de deu anys treballant en català, la formació torna als seus inicis i recupera el castellà. «Vam començar a Madrid en plena Movida, vam tornar a l'Illa i, ara, estam disposats a competir amb tots». Saben que el nom d'Almodóvar arrossegarà multituds però, encara així, són conscients que el que importa és el resultat. «Treballar amb Pedro ens obrirà portes però també pressió mediàtica».