La Mostra de Cuina encalenteix els fogons per obrir dimecres que ve

Entre l'ampla oferta reuneix vint restaurants i quatre escoles de cuina

TW
0

J.N.Palma.
La XXI edició de la Mostra de Cuina Mallorquina comença a encendre els fogons. L'esdeveniment tindrà lloc entre els dies 9 i 18 d'aquest mes al recinte firal de Palma. Com a novetats, la mostra comptarà enguany amb més exhibicions en directe de l'elaboració de plats i còctels. N'hi haurà cada dia a les 14.00 i a les 21.00 hores. Així mateix, disposarà d'un servei d'informació per als visitants.

Fins a vint restaurants, quatre escoles de cuina, sis forns i pastisseries, deu cellers de vins, tres de licors i 27 empreses de diferents sectors prendran part en l'esdeveniment culinari de l'any, pel qual el 2004 passaren fins a 60.000 persones.

La trobada gastronòmica, amb més de 210.000 euros de pressupost, torna a combinar la gastronomia tradicional de l'Illa amb les innovacions que aporten els professionals.

El preu per accedir al recinte és de 3,50 euros, en el qual s'inclouen degustacions de licors, refrescs i pa, entre d'altres productes «complementaris». Cada plat costarà 2,5 euros. L'horari d'obertura al públic serà de 12.30 a 16.00 i de 19.00 a 23.00 hores cada dia.

El president de l'Associació de Restauració, Antoni Mas, presentà ahir la Mostra reiterant un anys més que l'esdeveniment està ja «al límit» pel que fa a l'espai i recomanà als qui tenguin intenció de visitar la mostra que no ho deixin per als darrers dies amb la intenció d'evitar aglomeracions.

Amb Mas, assistiren també a la presentació el director de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern, qui incidí en la importància de la gastronomia com «un gran atractiu afegit per a Balears com a destinació turística». Així mateix, recordà que enguany se celebra el desè aniversari de la creació de l'Escola d'Hoteleria de la Universitat, que ha contribuït força a fer de la nostra cuina un revulsiu important per al sector turístic. La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antonia Munar, incidí també en la importància d'haver recuperat les receptes tradicionals de la nostra cuina i haver-les modernitzat per fer-les al gust dels paladars més actuals. La presidenta recordà que durant anys hi hagué relativa preocupació per la pervivencia de la cuina mallorquina i ara, gràcies a esdeveniments com la Mostra de Cuina, i també als nostres cuiners, és una part rellevant d'una oferta de restauració que a més és «un motor econòmic important» per a l'Illa.