L'MFA Planet Europe Festival de Curts arribarà el mes de març

TW
0

J.C. Palma.
La segona edició de l'MFA Planet Europe Festival de Curts 2005 acollirà la participació de 78 curtmetratges en la seva nova seu a la sala Mozart de l'Auditòrium de Palma del 15 al 19 de març.

En aquesta ocasió, però, s'inicia la tasca de la fusió de distints festivals amb la col·laboració del Festival Fonart a iniciativa de la Conselleria de Cultura del Govern balear. L'organització de l'esdeveniment és a càrrec de l'Associació per a la Promoció de la Comunicació i les Arts visuals (APCA) amb un pressupost de 167.000 euros. El primer festival conjunt es realitzarà el 2006, del qual encara hi ha pendents algunes negociacions. Enguany la secció competitiva repartirà 22.000 euros entre 12 premis, a més d'incloure tallers i conferències adreçades a un públic àvid de nous coneixements.

El certamen MFA premiarà en les categories de ficció, animació, documental, interpretació i el millor curtmetratge de producció estatal. Així mateix presentarà un taller d'interpretació a càrrec del prestigiós Bernie Hiller.

Hiller oferirà la seva lliçó emmarcant-se en la interpretació com a llenguatge internacional. Ell mateix, a més de ser un prestigiós professor de Hollywood i haver instruït actors com Dustin Hoffman i Cameron Diaz, és actor. La seva experiència formativa, de més de 30 anys, l'ha duit a ensenyar amb els mètodes Strasberg, Meisner i Stanislavski arreu del món. Unes tècniques que ajuden els actors a descobrir la seva pròpia singularitat i a superar l'autofracàs.

Seguint el camí iniciat en la primera edició, el certamen presenta enguany un jurat de prestigi encapçalat per l'actor mallorquí Simó Andreu. Amb ell, s'encarregaran de triar els guanyadors de les 20 cintes seleccionades el documentalista britànic Simon W. Davies; el mallorquí Marcos Mateu, especialista en animació; el publicista Oliver Hernández, l'actor alemany Ralf Angrick, l'artista plàstic català Richard Chiang, l'alemanya Petra Shculz i l'actor irlandès Colm Meaney.

Dins l'aspecte formatiu del concurs es realitzarà un taller d'edició de cinema utilitzant el sistema Avid Xpress Pro. Els assistents podran també anar a la classe sobre documentals Copyrighting Reality amb Simon Davies i a un seminari desenvolupat en castellà, anglès i alemany per desmitificar el procés de creació d'una pel·lícula en tan sols 6 dies.