TW
0

L'Institut Cervantes de Viena inaugurà ahir vespre l'exposició Ceràmiques de Picasso: fang, aigua i foc, la primera mostra sobre aquesta faceta de l'artista que es pot veure a Àustria. L'acte, al qual assistiren més de 300 persones, congregà un grup nombrós de personalitats que no es volgueren perdre l'oportunitat de contemplar per primera vegada tot l'univers del creador malagueny condensat en gerros, gerros, fonts i plats.

Dolores Durán, comissària del muntatge, fou l'encarregada de presentar-ne el contingut. Així, explicà als assistents que «Picasso es va preocupar de conèixer en profunditat les tècniques de treball del fang i també el comportament dels esmalts». «En un primer moment, feia feina amb superfícies planes, les més semblants a les teles o a les planxes de gravat, i després aprofundí en les tres dimensions», manifestà.

A l'acte d'ahir hi acudiren polítics, ambaixadors i representants del món de la cultura vienesa. Hi destacà la presència de Benita Ferrero Waldner, comissària de Relacions Exteriors de la Unió Europea; Juan Manuel Barandica i Luxán, ambaixador d'Espanya a Viena; Aurelio Pérez Giralda, ambaixador davant dels organismes internacionals; Elisabeth Gürtler, propietària de l'hotel Sacher i organitzadora del Ball de l'Òpera de Viena; el col·leccionista Pere A. Serra, propietari de les 40 obres ceràmiques de Picasso que integren l'exposició i president-editor del Grup Serra; Francisco Ferrero, director de l'Institut Cervantes de Viena; Wienfried Seipl, director del Museu de Belles Arts de la ciutat; els professors universitaris Michael Metzeltin, Margit Thir i Alfred Kohler; Carme Serra, directora general de Publicitat i Vendes del Grup Serra; i Josef Egger, president de l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca, entre altres. No hi faltaren tampoc els ambaixadors del Líban, l'Uruguai, el Paraguai i Xile.

Benita Ferrero comentà que l'exposició «és fantàstica i, encara que ja l'havia visitada a Palma, he vingut a posta de Brussel·les per donar-hi suport». Wienfried Seipl destacà que «és una idea magnífica tenir una mostra com aquesta a Viena perquè no és competència per a la resta de museus, sinó que s'afegeix de manera molt positiva a l'oferta artística de la ciutat». L'èxit de l'exposició inaugurada quedà patent també quan Elisabeth Gürtler va afirmar que «estic enamorada d'aquestes ceràmiques i, així mateix, m'agradaria conèixer més aspectes de la Col·lecció Serra i esper ben aviat tornar a visitar Mallorca».

Com a colofó de la vetlada, Francisco Ferrero va lliurar una carta d'agraïment a Pere A. Serra.
A partir d'avui, els ciutadans austríacs podran gaudir del geni de l'artista malagueny.